Haberler

İmrenler Beldesinde Organize Hayvancılık Projesi

Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinde TOKİ Başkanlığı ve İmrenler Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek organize hayvancılık projesinin bölgede bir ilk olacağı belirtildi.

Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinde TOKİ Başkanlığı ve İmrenler Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilecek organize hayvancılık projesinin bölgede bir ilk olacağı belirtildi.

İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Yasası'nın çıkmasından sonra devreye koymak üzere planladıkları projeleri bölgesel hale getirdiklerini vurguladı.

Bölge kalkınmasının amaçlandığı projeye 160 besicinin müracaat ettiğini ifade eden Şenönder, her aileden bir üyeyi kabul ettiklerini ve bölge dışından başvuruları kabul etmediklerini söyledi.

Müracaatların sona erdiğini bildiren Şenönder, projenin TOKİ Başkanlığı'nın destek verdiği 649 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirileceğini belirtti.

Proje kapsamında her besiciye 20 büyükbaş hayvan imkanının sunulacağını aktaran Şenönder, şunları kaydetti:

"Bunun dışında 20 büyükbaş hayvan kapasiteli yarı açık ahır, bakıcı konutu, yem depolama ve süt sağım alanı ile buzağı koruma alanı gibi çağın gerektirdiği son sistem tam teşekküllü tesisler olacak. Hüyük bölgesinde bu proje bir ilk olacak. Gelecekte büyükbaş hayvan kapasitesini 50 veya 100 başlığa çıkarmayı düşünen projeden istifade edecek besicilerimiz için ise ayrıca azami 3 bin metrakarelik alanlar da sunabileceğiz. Bu proje bölgesel kalkınmayı hedeflediğinden, tarım-köy uygulamalı bir proje olacak. Hayvancılık projesi, Türkiye'nin en ucuz maliyetli, en düşük projesi olacak."

Muhabir: Abdulhamit Yaşar

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

İmrenler Hüyük Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title