Haberler

İmralı'ya Giden Öcalan'ın Avukatlarına Sert Tepki

İmralı Adası'nda Hükümlü Bulunan Müvekkilleri Abdullah Öcalan ile Görüşmek İçin Jandarmadan Çıkan 4 Avukatı Protesto Etmek İsteyen Vatandaşlar, Bulundukları Aracın Camlarını Yumrukladı ve Yolu Trafiğe Kapattı.

İmralı Adası'nda hükümlü bulunan müvekkilleri Abdullah Öcalan ile görüşmek için jandarmadan çıkan 4 avukatı protesto etmek isteyen vatandaşlar, bulundukları aracın camlarını yumrukladı ve yolu trafiğe kapattı.

Sabah saatlerinde İmralı'ya geçişin sağlandığı Gemlik Jandarma Bölük Komutanlığı'na gelen avukatlar işlemler için araçta beklediler. Sabah saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, araçta bekleyen avukatlara tepki gösterince, Asya Ülker, Muharrem Şahin, Mehmet Bayraktar, Hatice Korkut jandarmaya sığındı. İşlemleri tamamlanması için avukatlar karakolda beklerken, protesto gösterisinde bulunan vatandaşların sayısı arttı. Öcalan'ın avukatlarını taşıyan özel aracın sürücüsü, jandarmadan çıkıp

araçtan eksik evrakı almak isteyince öfkeli kalabalık yine tepki gösterdi.

Saat 09.15 sıralarında avukatlar jandarma robocoplar eşliğinde bir minibüse bindirilerek Gemport'a götürülmeye çalışıldı. Her zaman yolu trafiğe kapatan güvenlik güçleri tepkiler nedeniyle ve göstericilerin olaya sebebiyet vermemesi için yolu kapatmadı. Ancak İstanbul yolu üzerinde jandarmanın karşısında bekleyen grup, avukatları taşıyan minibüs karakoldan çıktığında yola atlayarak aracın camlarını yumrukladı.

"Apo'nun itleri, yıldıramaz bizleri", "İmralı Apo'ya mezar olacak" sloganları atan grup güçlükle teskin edildi. Bir şehit yakını, jandarma önünde gözyaşlarına boğuldu. Jandarma ve polisin engellediği vatandaşlar yolun kenarına alınarak, avukatların Gemport Limanı'na ulaşması sağlandı. Avukatlar daha sonra Tuzla gemisiyle İmralı'ya gittiler.

Eylem sırasında vatandaşların klakson çalarak gösterici gruba destek vermesi dikkat çekti.

(RF-İHS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title