Haberler

İmplantınızın Sertifikasını Mutlaka Alın

Güncelleme:

İmplantlar 25 yıl ağızda kalabilse dahi, zaman zaman sorun çıkarabiliyor.


Uzmanlar, bir sorun yaşandığında, implantınızla uyumlu işlemlerin yapılabilmesi için, takıldıktan hemen sonra sertifikasını almanızı öneriyor

Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Güven, bir implantın başarılı olduğunu söyleyebilmek için en az 10 yıl ağızda kalmış olması gerektiğini belirterek, literatürde 25 yıl ağızda işlev görmüş implantlar olduğuna işaret etti. "Bu çok uzun süreli bir ilişki" diyen Güven, bu süre içinde implant takılan hastanın, aynı hekime tekrar gitmesini engelleyecek çok farklı koşullar ortaya çıkabileceğini anımsattı. Daha önce takılmış bir implantla ilgili sorun yaşandığında, hangi implantı taktıklarını bildikleri için uyumlu işlemleri yapabildiklerini anlatan Yard. Doç. Dr. Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak başka bir hasta geldiğinde ya da bizim hastamız başka hekime gittiğinde hangi implantın takıldığı bilinmeden işlem yapılırsa uyumlu olmaz. Türkiye'de bile 200'ün üzerinde implant firması var. Hepsini radyografi ile birbirinden ayırt etmemiz mümkün değil. Bu nedenle, ileride bir sorun yaşandığında ona tekrar bir hizmet verebilmek, uyumlu ara parçaları temin edebilmek için takılan implantın ne olduğunu, markasını, modelini, çapını, boyunu bilmemiz gerekiyor. Bunun için biz hastaya, implantların üzerindeki sertifikaları mutlaka hastaya veriyoruz. Hasta da, implant takıldıktan sonra bunu hekiminden istemeli ve saklamalı."

Bakarsan bağ olur

İmplantın, çürümez, paslanmaz bir materyal olan titanyumdan yapıldığını anımsatan Güven, ancak çok büyük bir travma alırsa kırılabileceğini, o nedenle çok uzun yıllar ağızda kalabileceğini anımsattı. Yard. Doç. Dr. Güven, implantın, diş eti iltihabı ve diş eti enfeksiyonundan kaynaklı kemik kaybından dolayı yenilenmesinin gerekebileceğine dikkat çekti. "İmplantlar için 'bakarsan bağ olur bakmazsan dağ olur' atasözü geçerlidir" diyen, Yard. Doç. Dr. Mehmet Ali Güven, implant takılan hastaların ağız bakımları ile ilgili şu önerilerde bulundu:

ü Günlük ağız hijyeninizi ihmal etmeyin. Günde en az iki kez, yemeklerden sonra dişlerinizi fırçalayın

ü Günde 1 kez diş ipi kullanın

ü İmplantların arasında köprü tarzında bir protez varsa, bu protezlerin altını köprü altı ipleri ya da ağız duşları yardımıyla günde en az 1 kez temizleyin

ü En önemlisi, implant takıldıktan sonra ilk yıl 6 ayda bir, devam eden yıllarda ise en az yılda bir kez diş hekiminizi ziyaret edin. Eğer sorun varsa, büyümeden diş hekiminize tedavi olun.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ali Güven Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title