Haberler

İmgelerin Gizemli Dili" Sergisi Ziyarete Açıldı

Ressam Mürüvvet Durak'ın "İmgelerin Gizemli Dili" sergisi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

Ressam Mürüvvet Durak'ın "İmgelerin Gizemli Dili" sergisi İstanbul Sanayi Odası (İSO) Sanat Galerisi'nde ziyarete açıldı.

Sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan ressam Mürüvvet Durak, "İmgelerin Gizemli Dili"nin dördüncü kişisel sergisi olduğunu belirterek, belli bir özgün anlayışla sanatında ilerlediğini, görülmemiş konseptlerle sergiler açmaya devam edeceğini aktardı.

Sergiyi yaklaşık dört ayda hazırladığını dile getiren ressam Durak, şunları kaydetti:

"Genellikle eserlerimde Anadolu medeniyetleri, Anadolu sembolleri ve ayrıca yerelden evrensele kullanılan geçmişteki sembollerin şekillerinden yararlanarak bir bütünsellik oluşturdum. İmgeler ve imgelerin üzerindeki yerelden evrensele simgelerin varlığı, çizimleri, desenleri, motifleri, geçmişte kullanılan yine tılsımlı, anlamlı olan her şeyi bir arada kullanmaya, yer vermeye çalıştım."

Çalışmalarında kolaj tekniğine ağırlık verdiğine dikkati çeken Durak, "Beğeniler olumlu. Ben Anadolu'yu tanıtma anlamında yola çıktığım için dünyaya, kültürel zenginliğimizi aşılamak ve tanıtmak amacım. Bunu daha farklı şeylerle öne çıkarmak istiyorum" diye konuştu.

Ünlü Türk ressamı Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun beğeniyle izlediği bir ressam olduğuna değinen Durak, şöyle devam etti:

"Geçen yıl Bodrum'daki sergimde Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun öğrencisi heykeltraş Sezer Sancar sergime geldi. Bana 'eserlerini çok beğendim, çok etkileyici, bir anda beni çarptı, Bedri Rahmi Eyüboğlu eğer yaşasaydı ve burada olsaydı kesinlikle beğeniyle izlerdi' dedi. Beni gerçekten çok onore etti."

Pamukkale Üniversitesi Resim Bölümünden 2004 yılında mezun olan ve yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü sanat hayatını, Anadolu'nun çeşitli yerlerlerinde etnik araştırmalar yaparak devam ettiren Mürüvvet Durak'ın sergisi 27 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İstanbul Sanayi Odası Bedri Rahmi Eyüboğlu Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title