Haberler

"IMF'ye Borç Verelim de Havamız Olsun"

Güncelleme:

Veysel Eroğlu, "Kendilerine şimdi biz 5 milyar dolarcık borç verelim de havamız olsun"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'ın Bolvadin İlçesi'nde, Ayfer- Ceylan Emet Fen Lisesi'nin açılışına, Raziye Sultan- Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Aynı kampüste yer alan 2 okul için düzenlenen törende konuşan Bakan Eroğlu, öğrencilere Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'ü, İstanbul'un fethinin 600'üncü yılı olan 2053'ü ve Malazgirt Savaşı'nın 1000'inci yıldönümü olan 2071'i hedef gösterdi.

HAVAMIZ OLSUN

Türkiye ekonomisinin giderek büyüdüğüne dikkati çeken Bakan Eroğlu, IMF'ye olan borcun ise 14 Mayıs'ta sıfırlandığını hatırlattı. Bugün Türkiye'nin borç aldığı IMF'ye borç verecek duruma gelmesinin çok büyük bir prestij olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "IMF, Türkiye'den 5 milyar dolar istedi. Konuyla ilgili müzakereler sürüyor. Kendilerine şimdi biz 5 milyar dolarcık borç verelim de havamız olsun" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından Ayfer- Ceylan Emet Fen Lisesi'nin açılışını yaptı, Raziye Sultan-Yusuf Kayabaşı Sosyal Bilimler Lisesi'nin temelini attı. Eroğlu, kurdele kesimi sırasında öğrencilere seslenerek, "Bu okulu sizler için yapıyoruz. Çok çalışacağınıza söz veriyor musunuz?" diye sordu. Bunun üzerine öğrenciler hep bir ağızdan 'söz veriyoruz' karşılığını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Veysel Eroğlu Kayabaşı Türkiye Emet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title