Haberler

IMF: Fosil Yakıtların Kullanımını Azaltmak İçin Vergi Artırın

Güncelleme:

Uluslararası Para Fonu, küresel ısınmayı artırarak çevre sorunlarını körükleyen petrol, doğal gaz gibi fosil yakıtların vergilerinin artırılmasını önerdi.

Uluslararası para Fonu (IMF), küresel ısınmayı artırarak çevre sorunlarını körükleyen petrol, doğalgaz gibi fosil yakıtların vergilerinin artırılmasını önerdi. IMF, buradan elde edilecek kaynakların da yoksulluğun ortadan kaldırılması ve çevre sorunlarının çözümlenmesinde kullanılması önerisinde bulundu.

IMF'den yapılan açıklamaya göre son yüzyılda, fosil yakıtlardan elde edilen enerji, küresel standartları yükseltmede en geniş rolü oynuyor. Ancak, bu ilerleme sosyal politik ve ekonomik sorunları da birlikte getiriyor. Bu nedenle, yoksulluğu ortadan kaldırmak için sürdürebilir ekonomik gelişme desteklenirken diğer taraftan enerjileri çeşitlendirmek ve fosil yakıtları azaltmak için yeni yöntemler bulmak gerekiyor. IMF uzun süreden bu yana fosil yakıtların, yenilenebilir enerji sistemleriyle değiştirilmesini destekliyor. Ancak, bu değişimin ekonomik maliyetine de dikkat çekiliyor. Fosil yakıtlarla doğaya çevreye zararlı ve yoksul kesimlere yardım edilmesi için daha etkili yollar bulunuyor. Ancak, pek çok ülkede çevresel maliyetler, fosil yakıt için ödenen fiyat içinde yer almıyor. IMF'nin hazırlanan yeni raporu 150 ülkedeki petrol vergi sistemlerini tek tek ele alıyor, ekonomik maliyete karşı çevresel faydaları olan dengeleri değerlendiriyor. IMF Temel Çevresel Maliye Politikası Uzmanı Ian Parry, aslında enerji kaynaklarını reforme etmenin mali ve çevresel faydalarını vurgulayan uzun bir gelenekleri olduğuna işaret ediyor. Parry, ekspertiz, vergi düzenlemesi ya da vergi yönetimi uygulamaları yerine, bir basamak ileri giderek ülkelere vergi sitemleri içinde enerji kullanımın çevresel maliyeti neler yapabileceklerini anlatıyor. Ancak diğer yandan, birçok ülke için, enerji vergilerini artırma fikri çok zor görünüyor.

Halen yüksek yakıt ve elektrik fiyatları, hükümetleri vergileri artırma konusunda zorluyor. Parry, toplanacak bu vergilerin iş gücüne uygulanan vergiler ve girişimciliğinin önünde engel olarak görülen sermaye gelirlerine uygulanan diğer vergilerin düşürülmesi için kullanılmasını öneriyor. IMF ayrıca, kömür üzerindeki vergilerin de, yenilenebilir yakıtı kullanmayı destekleyerek kirlenmeyi azaltabilir ve fosil yakıtların temiz yönetmelerle kullanımının gelişmeyi öneriyor. Ayrıca akaryakıt üzerindeki vergilerin de, insanları daha verimli yakıt kullanan araçları kullanmaya iterken, daha az araç kullanımını da destekleyebileceğine de dikkat çekiliyor. - Washıngton

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title