Haberler

IMF Başkanı Lagarde Paris'te

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Japonya Merkez Bankasının (JMB) adımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Japonya Merkez Bankasının (JMB) adımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Lagarde, başkent Paris'te Fransa Merkez Bankası tarafından düzenlenen programda konuştu. Japonya Merkez Bankasının yeni adımlarını "çok cesur" olarak değerlendirerek, bu aşamaya gelmesinin 10 yıldan fazla aldığını dile getirdi.

Lagarde, ekonomiyi canlandırmak için sadece para politikalarının uygun olan tüm araçların seferber edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Avrupa Merkez Bankasının (AMB) attığı adımlara da işaret eden Lagarde, AMB Başkanı Mario Draghi'nin son açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken hükümetlere de daha esnek ekonomi çağrısında bulundu.

JMB ve AMB geçtiğimiz günlerde teşvikleri arttıracaklarını söylemişti.

Bugünkü programa JMB Başkanı Haruhiko Kuroda ve Fed Başkanı Janet Yellen, AMB İcra Kurulu üyesi Benoit Coeure ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann gibi AMB yetkilileri de katıldı. - Arkansas

Kaynak: AA / Ekonomi

Christine Lagarde Japonya Paris Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title