Haberler

İmdada Büyükşehir Yetişti

Samsun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle hastanelere ulaşamayan vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilgili sağlık merkezlerine yetiştirildi.

Samsun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle hastanelere ulaşamayan vatandaşlar Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilgili sağlık merkezlerine yetiştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "200 araç, 300 personel ile 24 saat çalışarak kar mücadelesi verdik. Bir tane bile ulaşılamayan köy yolumuz yok. Anında her yere yetiştik" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Samsun il ve ilçe genelinde 30 Aralık gecesinden itibaren başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarına aralıksız olarak devam ederken, bir yandan hasta vatandaşları ilgili sağlık merkezlerine yetiştiriyor bir yandan da mahsur kalan vatandaşlar için kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

"TEDBİRLİ OLMAMIZ KARLA MÜCADELEDE ETKİLİ OLDU"

30 Aralık'tan itibaren özellikle sahil kesimi olan 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Terme ve Çarşamba ilçelerinde yoğun kar yağışının yaşandığını belirten Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, "Kar yağışı bu sene ağırlıklı olarak sahil kesimine yağdı. Alaçam, Yakakent, 19 Mayıs, Çarşamba ve Terme gibi sahil kesimi ilçelerimizde bir metreyi geçen kar yağışı görüldü. Ancak biz 1 Aralık tarihi itibari ile tüm hazırlıklarımızı yapmıştık. Kar mücadelesi ile ilgili 17 ilçede ihaleler gerçekleştirdik. 200'e yakın makinelerle yaklaşık 4 bin 500 kilometrelik bir yol ağında kar mücadelesini yürüttük. Bu yol ağı ile yetinmedik ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarına giren yollarda da çalışmalarımızı sürdürdük. Önceden aldığımız önlemler karla mücadelede etkili oldu" dedi.

"AÇILMAYAN BİR TEK KÖY YOLU BİLE YOK"

Özellikle sağlık merkezlerine yetiştirilemeyen hastalar konusunda titiz bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Yurt, "Yolların açılmasına rağmen ambulansların ulaşımı sağlayamadığı bölgelerde hasta vatandaşlarımız, Büyükşehir Belediyesi'nin iş makineleri veya arazi araçlarıyla anında sağlık merkezlerine yetiştirildi. Açılmayan bir tane köy yolu ve mahsur kalan bir tane vatandaşımız dahi kalmadı. 3000 bin ton solisyon ve 1000 ton tuzlu agregal karışımı kullandık. 24 saat esasına göre çalışarak arkadaşlarımız büyük bir özveri gösterdi. Uzun süre ulaşılamayan bir tane kapalı yolumuz olmadı. 112'ye intikal eden bütün hastalar ve ambulanslar için anında yolları açtık. Evinde mahsur kalan bir tane bile hastamız olmadı" diye konuştu.

"GÖREVİMİZİ YAPMANIN HUZURU İÇERİSİNDEYİZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak görevlerini yerine getiriyor olmanın huzuru içinde olduklarını kaydeden Yurt, "Önceden hazırlanan plan doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi olarak il ve ilçe genelinde karla mücadele çalışmalarının aralıksız olarak sürdürdük. Yol açma, kaldırım temizleme gibi hayat şartlarını olumsuz etkileyen unsurları ortadan kaldırma çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ederken bir yandan da Samsun'umuzun hangi noktasında olursa olsun sağlık sorunu yaşayan ve mahsur kalan vatandaşlarımızın imdadına koşuyoruz. Gecesini gündüzüne katarak şehrimize, insanlarımıza hizmet eden mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ASILSIZ İHBARLAR YAPILMASIN"

Kar mücadelesinde en çok sıkıntıyı asılsız ihbarlar nedeniyle yaşadıklarını ifade ederek vatandaşlara çağrıda da bulunan Yurt, "Maalesef asılsız ihbarlar sıkıntısı ile karşılaşıyoruz. Köylülerimizden biran önce yollarının açılması için yanlış ve asılsız ihbarlar bize geliyor. Bu durumda da gerçek olan hasta vakalarına gitmekte sıkıntı çekiyoruz. Bu bizi sıkıntıya sokuyor, köylülerden ricamız asılsız ihbarlarda bulunmasınlar" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Yurt 19 Mayıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title