Haberler

" İmar Planları İBB Meclisinde Onaylansın"

Güncelleme:

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantıları 3. oturumunda gündem dışı söz alan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerini imar planlarının yaklaşık 20 aydır İBB Meclisinde onay beklediğini hatırlattı. Başkan İlgezdi, İBB'nin bu 2 mahallenin imar planlarını çıkarmamakta ısrar etmesi halinde imar planlarını protokol gereği İller Bankası ile yapacaklarını açıkladı.

Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi imar planlarının İBB Meclisi'nin ilk toplantısında gündeme alınmasını isteyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi şunları söyledi: "Ataşehir'in planlarını Ataşehirli belediye meclis üyelerinin de desteği ile Büyükşehir Belediyesi'nin çözmesini temenni ediyorum. Biliyorsunuz Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerindeki dere yataklarında ki yapıların yıkım kararı bulunuyor. Bu yıkım kararının da uygulanma zorunluluğu var. Ben, meclisimizin ve İBB Meclisi'nin üyesi olan Ak Partili ve CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımdan bu konu da destek ve katkı bekliyorum. Bu bölgede yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini acilen gidermemiz gerekiyor"

Ataşehir''in planlarının tamamının yapılmasının plan bütünlüğü için gerektiğine dikkat çeken İlgezdi, Yeni Çamlıca Mahallesi'nde ki tapu sorununu çözmek için de Ak Partili üyelerle birlikte çalışacaklarını vurguladı.

"İBB Meclisinde planların onayına engel olmayın"

Başkan İlgezdi, "Özellikle Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinin planlarının Büyükşehir Meclisi'ne gelip gittiğini yaklaşık 20 aydır İBB Meclisinde onay beklediğini" vurguladı. Başkan İlgezdi şunları söyledi:

"Burada Büyükşehir Meclis üyesi arkadaşlarımız var. Onların da desteği ile arttık bu planlar çıksın. İnsanlar gelip kırk yıl önce buralarda mesken tutmuşlar. 40 yaşındaki adam 80 yaşına gelmiş. Burada bunu engellemenin kimseye faydası yok. Amaç buranın plan sorununun çözülmesidir. Burayla birlikte Ataşehir'in diğer bölgelerinin de plan sorunları çözülmeli. Buralardaki imar sorunu çözülürse vatandaşlar da müteahhitlerle kat karşılığı sözleşme yapıp ev sahibi olur. Katkısı olan herkese dua eder. Büyükşehir Meclisi Üyesi olan Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet Kalkınma Partili arkadaşlarıma sesleniyorum. Sizden ricam; mecliste gündeme gelecek Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı'nı engellemeyin. Bu engellemenin kimseye faydası yok."

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve İller Bankası Genel Müdürü ile görüşerek protokol imzaladıklarını açıklayan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, "Protokol burada. Bir örneğini Adalet ve Kalkınma Partisi Gurup Başkan Vekiline vereceğim. Bu Ataşehir'in planları için yapılmış bir protokoldür. Eğer çözülmezse bu protokolü işleme koyacağım. Yapacağım başka bir şey yok nasıl plan yapıldığı zaman teşekkür etmişsem, plan çıkarsa yine İBB Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür ederim. O plan yapılacak ki ben de 1000'lik planı yapayım. Varsa eksikler birlikte düzeltilelim. 1/1000'lik planın yapımında her konu da olduğu gibi katkı verecek her arkadaşımızla işbirliğine açığız" diye konuştu.

1/Binlik Plan İçin 1/5000'lik Planı Bekliyoruz

İlçe belediyesi yetkisindeki Yeni Sahra ve yakın çevresi 1/1000 Ölçekli Uygulama Planı'nı yapmak için İBB'den gelecek olan 1/5000 ölçekli planı beklemek zorunda olduklarını da vurgulayan Başkan İlgezdi şunları söyledi:

"Yasal olarak 1000'lik planda da yukardan gelen neyse ona uymak zorundayız. Eksiklerimiz varsa tamamlayıp göndereceğiz. Zaten planı yine İBB onaylayacak. Plan İBB'nin ilk toplantısın da gündeme gelmezse ben de konuşmaya başlayacağım. Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerinin muhtarlarını, cami hocalarını, imamlarını, cem evlerinin hocalarını bu meclis salonunda toplayacağım tüm gelişmeleri anlatacağım."

Dere Yataklarındaki yıkım kararından vatandaş mağdur

Yeni Sahra ve Barbaros mahallelerindeki dere yataklarında evleri olan vatandaşların sık sık kendisini ziyaret ettiğini, yıkım kararları nedeniyle mağduriyetlerini dile getirdiklerini anlatan Başkan İlgezdi, "Daha önce yıkım kararı vardı. Rica ettik, bir süre ertelendi; yıkımlar durdu. Şimdi yıkıyorlar. Benim yasal olarak yapacak bir şeyim yok. Arkadaşlarımız gelmişler buraya. Ben size göndereyim. Sizlerde, bizlerde yardımcı olalım bu arkadaşlarımıza. Sorunu birlikte çözelim. Sonuçta bu insanlar mağdur. Doğrusu, olması gereken dere yataklarının kalkması" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Battal İlgezdi İller Bankası Ataşehir Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

omer kuramobilWeb@haberler.com:

Barbaros mah. Harici yokmu icerenköy icinde deilmi acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title