Haberler

İmar Planı Çalışmaları Tamamlandı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, Arifiye Belediyesi tarafından yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı çalışmaları tamamlandı.

Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan 1/5000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının ardından, biz de ilçemizde uygulanmak üzere 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarımızı yaptık. Bildiğiniz gibi Arifiye, 2008 yılında ilçe olan bir yer. Arifiye merkezde olsun, yeni bağlanan mahalle ve köylerde olsun, geçmişten gelen problemler nedeniyle bir türlü açılamayan imar yolları, park alanları ve sosyal donatı alanları nedeniyle ilçemiz bir türlü gelişemiyordu. Yapılması büyük önem arz eden 16 bölgede 3194 Sayılı İmar Yasasının 18'nci madde uygulamasını yaparak, bu sorunları aşmaya çalıştık. Bunlardan on beş bölgede çalışma tamamlandı. Neviye mahallesi Gödemen mevkiinde yaptığımız uygulama ise, TCDD tarafından hayata geçirilen Yüksek Hızlı Tren Projesi nedeniyle, 2014 yılı sonuna sarktı. Hamdolsun bunda da başarılı olduk. 1/1000 Ölçekli planları yaptığımız bu süreç ise, bizim için büyük bir fırsat. Bu planlar sayesinde, Vatandaşın yıllar öncesine dayanan imar problemlerini çözecek, her şeyiyle planlanmış düzenli konut alanlarını, sanayi alanlarını, sosyal donatı alanlarını oluşturacak, bundan sonra Arifiye'yi düzenli ve esnek bir yerleşim yeri, yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Bu nedenle, planları yaparken uzun süren bir inceleme süreci yaşadık. Arsa ve arazi sahipleri ile bire bir görüşerek, taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledik. Planlarımızı bu doğrultuda revize ettik. Mart ayının ilk haftasında Belediye Meclisimizde onayladık. Nisan ayının ilk Meclis toplantısında görüşülmek üzere, Büyükşehir Belediye Meclisine sunduk. Bundan sonraki süreçte, Arifiye'de plan harici veya kaçak yapılaşmaya kesinlikle müsaade etmeyecek, Arifiyemizi 100 bin nüfusun yaşabileceği şekilde, düzenli bir kent olarak inşa etmek için çalışacağı." dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Karakullukçu Arifiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title