Haberler

İmamsız Köylerin "Gönüllü İmamları"

Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri, başlattıkları "Gönülden Gönüle Projesi" çerçevesinde, her hafta imamı bulunmayan bir köye giderek, vatandaşlara cuma namazı kıldırıyor.

ÖZCAN GÜNEY - Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri, başlattıkları "Gönülden Gönüle Projesi" çerçevesinde, her hafta imamı bulunmayan bir köye giderek, vatandaşlara cuma namazı kıldırıyor.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ramazan Güneşer, AA muhabirine, yaklaşık bir ay önce Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğüne sundukları "Gönülden Gönüle Projesi"nin kabul edilmesiyle, imamı olmayan köylerde cuma namazı kıldırdıklarını söyledi.

Öğrencilerin öğle ezanından bir saat önce köye gittiğini anlatan Güneşer, cuma salasından sonra camide mevlit ve Kur'an-ı Kerim okunduğunu belirtti.

Kur'an-ı Kerim'i, ilahileri ve birikimlerini, imamı bulunmayan köylerle paylaşmak için uzun sürecek bir yolculuğa çıktıklarını ifade eden Güneşer, şöyle konuştu:

"Cemaat imama hasret. Projeyi bu amaçla hazırladık. Üçüncü haftasını geride bıraktığımız proje kapsamında Yozgat Müftülüğümüzden imamı olmayan köylerimizin bilgilerini aldık. İlk hafta Kale, sonra İğdecik, üçüncü olarak da merkeze bağlı Çallı köyüne gittik. Bundan sonra da farklı köylerle ilgili planımız devam ediyor."

-"İmamlık tecrübesi kazanıyorlar"

Projenin, son sınıf öğrencilerinin tecrübe edinmesine de imkan sağladığını dile getiren Güneşer, "Okulu tamamladıklarında zaten cemaatin karşısına çıkacaklar, imam olacaklar. Öğrencilerimizin hitabet yeteneklerinin, birikimlerinin ortaya çıkması için tecrübe lazım. Bu şekilde tecrübe kazanıyorlar. Gittiğimiz köylerde halktan çok güzel dönüşler alıyoruz, ilgi görüyoruz. Projemizi uzun süre devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Güneşer, namazın ardından öğrencilerin cemaate gül suyu ve çikolata ikram ettiğini belirtti.

Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencilerinden Ahmet Delibaş ise proje sayesinde hem manevi mutluluk yaşadığını hem de son sınıf öğrencisi olarak deneyim kazandığını söyledi.

Daha önce de camide namaz kıldırma tecrübesi yaşadığını aktaran Delibaş, projeyi hayata geçiren öğretmenlerine teşekkür etti.

-"Köyümüze, camimize gelen gençlerden Allah razı olsun"

Çallı köyünden Köksal Şerefli ise yaklaşık bir yıldır köyde imam bulunmadığını söyledi.

İmam Hatip Lisesi öğretmenleri ve öğrencilerinin sürprizi karşısında mutlu olduklarını anlatan Şerefli, şunları kaydetti:

"Bütün imam hatip camiasına teşekkür ediyorum. Uzun süredir camiye gelemiyorduk. İmamımız olmadığı için evde ya da bağda bahçede namaz kılıyorduk. Onun için sıkıntıdaydık. Bugün köyümüze, camimize gelen gençlerden Allah razı olsun. Tüm gençleri bağrımıza basıyoruz. Pırlanta gibi gençler, inşallah olgunlaşıp yetişecekler, yol gösterecekler."

Kaynak: AA / Yerel

Cemaat Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title