Haberler

İmamoğlu'nda 'İyi Tarım Uygulamaları' Tanıtımı

İmamoğlu'nda 'İyi Tarım Uygulamaları' Konulu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

İmamoğlu'nda 'İyi Tarım Uygulamaları' konulu tanıtım toplantısı düzenlendi.

İlçe Tarım Müdürlüğü'nce Ufacıkören köyünde organize edilen tanıtım toplantısına, İl Tarım Müdürlüğü, Çiftçi Eğitim Şubesi, Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları sorumluları Ziraat Mühendisi Bünyamin Özkan ve Birsen Ergün katıldı.

Ziraat Mühendisi Bünyamin Özkan, Ufacıkören köyünde iyi tarım konusunda önemli bir potansiyelin bulunduğunu belirterek, 'İyi tarım uygulamalarıyla çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amaçlanmaktadır' dedi.

Ufacıkören köyünde Tarım İl Müdürlüğünün yürütmekte olduğu 9 çiftçiye 430 dekar japon eriği havza projesi bulunduğunu belirten Özkan, 'İyi tarım uygulamalarıyla Ufacıkören köyünde yürütülmekte olan japon eriği projesini tamamlar nitelikte olacak ve elde edilen ürünün kalite ve pazar değerini arttıracaktır. Ufacıkören köyünde bulunan 19 japon eriği üreticisinden 12'i sine iyi tarım uygulamalarına dahil ederek tüm dünyanın tanıdığı Globalgap sertifikası alması sağlanacaktır. Böylece üreticiler ürünlerini daha iyi bir fiyata satma fırsatını ve yurt dışına pazarlama imkanına kavuşacak. Ayrıca iyi tarım uygulamalarına geçen üreticiler Tarım Bakanlığından dekara 20 TL destekleme almaya hak kazanacak' diye konuştu.

(OE-VV-DLK-YLZ) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title