Haberler

İmamlık Yapan Osman Vahit Özdal'ın Hayatı 'O Ses Türkiye' ile Değişti

Güncelleme:

O Ses Türkiye'de yarı finale kadar çıkan Osman Vahit, yarışmanın hayatını değiştirdiğini söylüyor. Osman, Mazhar ve Özkan'ın desteğiyle de albüm çıkarmayı planlıyor.

Eskişehir'de daha önce imamlık yapan ve TV8'de yayınlanan O Ses Türkiye'de yarı finale kadar yükselen Osman Vahit Özdal, eğitim almadan başladığı müzik kariyerini geniş yelpazede eserler seslendirerek sürdürmek istiyor.

MFÖ DESTEĞİYLE ALBÜM ÇIKARACAK

Eskişehir'de yaşayan Osman Vahit Özdal'ın imam olarak başladığı hayatı, müziğe olan sevdası ve katıldığı şarkı yarışmasıyla yeni bir boyut kazandı."O Ses Türkiye" adlı yarışmada yarı finale kadar yükselen Özdal, bu organizasyonda ekibinde yer aldığı jüri üyeleri Mazhar Alanson ve Özkan Uğur'un desteğiyle albüm çıkarmayı planlıyor.

KASİDE VE OPERAYA İLGİ DUYUYOR

Eskişehir Müftülüğü'nde 7 yıldır bilgisayar uzmanı olarak çalışan, zaman zaman camilerde ezan okuyan Özdal, yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana özellikle Türk tasavvuf musikisi, Türk halk müziği, kaside ve operaya ilgi duyduğunu söyledi.

"MÜZİK TERAPİSİ ŞEKLİNDE ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Kentteki Ömer Ağa Camii'nde 7 sene öncesine kadar 5 yıl imam hatiplik yaptığını, 2001'de ezan, 2003'te ise Kur'an-ı Kerim okuma yarışmalarında Türkiye birincilikleri elde ettiğini aktaran Özdal, şöyle devam etti:

"Çocukluğumdan itibaren ezan, mevlit, kaside, gazel, uzun hava, hoyrat, ağıt, bozlak, maya ve mehtere aşırı ilgi duyuyorum. Klasik Türk musikisi, Türk tasavvuf musikisi, Türk halk müziği ve Türk sanat müziğinden eserler ezberlemeye başladım. İmam hatipliğim sırasında da üniversite öğrencileriyle müzik terapisi şeklinde çalışmalar yaptık. Bu manada hem o dönem hem de sonrasında ilahiyatçılığımızı ve müzikal kısmımızı kullanarak birçok uyuşturucu, alkol bağımlısı ve kötü arkadaş kurbanı gencimizin, kızımızın kurtulmasına vesile olduk. Birçok aile kurduk ve bunların ayakta kalmasını sağlamak için çalışıyoruz. Onlara bu manada yardımcı oluyoruz."

"YAPACAĞIM MÜZİK TÜRÜ RUHANİ MÜZİK"

Özdal sözlerine şöyle devam etti: "İlahiyat ve müziği, dinle musikiyi birleştirmeye çalışıyorum. Özellikle mistik ya da spiritüel anlamlar taşıyan şarkılar, türküler hatta Batı eserleri, bunları seslendirmeye çalışıyorum. Aslında yapacağım müzik türü bu ruhani müzik. Dünyaca ünlü pan flüt virtüözü Gheorghe Zamfir ve onun Türkiye'deki tek masterclass öğrencisi ve Türkiye'nin en ünlü pan flüt virtüözü Aydın Yavaş ile birçok ilde ve salonda geniş kitlelere konserler verdim. Pan flütle kaside de okudum, opera eserleri de performe ettim. Bu büyük üstatlarla çalışmak bana çok büyük tecrübeler kazandırdı. Bu iki büyük sanatçıyla yine konserlerime devam edeceğim."

Kaynak: AA / Magazin

Mazhar Alanson Özkan Uğur Eskişehir Türkiye Medya Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (25)

onurMobil-ANDROID:

ya kardesim ne guzel imammissin ne isin var sarkiyla turkuyle kotu yoldasin olumde var unutma

17
12
yanıtYanıtla
ZeynepmobilWeb@haberler.com:

Sen imamliğina devam et ne yapacan kasseti acunnun yarişmalari insani dinden imanda ediyor Allahim şaşirtmasin sen şaşma kardeş

13
6
yanıtYanıtla
KIYAMET ALAMETiDiR:

Kiyamet alametleri bölümünü bir okuyunuz, , fakat ahiretteki cezalar, , katmerli olacak, , yerini yurdunu bilen kimselerin yoldan cikmasi, , cahillere göre, cog agir bir suctur, , cezasida katmerli olacaktir. . .

12
5
yanıtYanıtla
AhmeettMobil-IOS:

Öbür dünyasıda değişti ozaman allah kutsal görev vermişti. Allah affetsin

10
4
yanıtYanıtla
Bu stil Mobil-IOS:

İmamdan şarkıcı günah değilmi

5
9
yanıtYanıtla
Ah Be KardeşimMobil-ANDROID:

ilahi kasedi çıkar yeter

10
3
yanıtYanıtla
1961Mobil-ANDROID:

Allah şaşırtmasın.

10
1
yanıtYanıtla
ZEO JAVİTMobil-IOS:

Sana başarılar hatta rep bile yap

5
3
yanıtYanıtla
holy wombat:

hoca dogru yolu bulmus

3
5
yanıtYanıtla
VOLKAN:

ALLAH ın sana verdiği nimetler yetmedi demi gidip o ses türkiyeye katıldın oda yetmedi farkındalık oluşturmaya devam ediyorsun. ALLAH insanı şaşırtmasın, sen neden imamlık yapıp insanları doğru yola çağırmıyorsun?neden güzel ezan okuyan kuran okuyan çocuklar yetiştirmiyorsun?senden artık cacık bile olmaz çünkü sen şeytana uyup maddi zenginliğe ve farkındalık oluşturmaya karar vermişin. demek ki imamda olsan imanının eksik olabiliyormuş

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title