Haberler

İmamın Çiçek Merakı

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde görev yapan imam Mehmet Güngören, camiyi çiçek bahçesine döndürdü.

10 yıl önce Sındırgı Kocabey Camii'nde göreve başlayan imam Mehmet Güngören, cemaat ile birlikte caminin tüm eksikliklerini tamamladı. Caminin bahçesini ve içerisini çiçek bahçesine döndüren Güngören, caminin daha güzel olması ve cemaatin ibadetlerini huşu içinde yapabilmesi için çiçek dikmeye karar verdiğini söyledi. Güngören, çiçeklerin hem göze hem de gönüllere hitap ettiğini belirterek, son bir kaç yıldır camide çiçek yetiştirmeye başladığını söyledi.

Camideki çiçeklere cemaatin de sahip çıktığını belirten Mehmet Güngören, "Bu camide göreve başladığım zaman baya eksiklikleri vardı. Bir gün namaz kılarken caminin içine yağmur damlaları akıyordu. Öncelikle camiyi düzenlemeye çatıdan başlayarak yağmur damlalarını kestik. Daha sonra camide daha güzel neler yapabiliriz diye cemaatle istişareler yaptık. Sonuçta caminin daha güzel olması, insanların ibadetlerini daha iştahlı ve huşu içerisinde yapabilmesi için çiçek dikmeye karar verdik. Bir kaç yıldır çiçekleri, bir çocuğa nasıl bakarsın, aynı o şekilde bakarak, akşamları buruşan yapraklarını topladık, su verdik ve dalı uzadığı zaman dalını budayarak bu hale getirdik. Keşke daha güzel imkanlar sunabilsek cemaatimize. Elimizden geldiği kadarını yapmaya çalışıyoruz. Havalar ısınmaya başlayınca daha değişik çiçekleri saksılara dikerek havuzun etrafında ve caminin bahçesinde cemaatimize sunmaya çalışacağım. Camimizin çehresi değişik olunca ben hem görev yapmaktan haz duyuyorum hem de cemaatimiz camiye girdiği zaman farklı bir havayla ibadetini yapıyor. Şu anda 40 saksımız var, bu sene 100'e tamamlamaya çalışıyorum. Elimden geldiği kadar çiçeklere bakmaya devam edeceğim" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Sındırgı Güngören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title