Haberler

İmam Hatipliler, Okulun 41. Kuruluş Yılını Kutladı

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte imam hatipliler bir araya gelerek, okulun 41. kuruluş yılını kutladı.

Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikte imam hatipliler bir araya gelerek, okulun 41. kuruluş yılını kutladı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde İmam Hatipliler tarafından geleneksel hale getirilerek, bu yıl 6'ncısı düzenlenen etkinlik, Beyce köy yerleşkesi spor salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Küçükçakır, Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ve çok sayıda imam hatip mezunu bürokrat, esnaf ve mezun öğrenciler ile okulda görev yapmış personel katıldı. Düzenlenen etkinliğin amacı, "Simav İmam Hatip Lisesi'nin yetiştirdiği, ülkemizin önemli makamlarında gelmiş ve imam hatip kültürüyle yoğrulmuş insanlarla Simav halkını ve özellikle öğrenci ve öğretmenleri buluşturarak bu insanların tecrübelerinden öğrencilerin yararlanmasını sağlamak" olarak açıklandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Simav İmam Hatip Lisesi mezun öğrencilerinden Yeni Camii imam hatibi İbrahim Değmen tarafından Kur'an-ı Kerim okundu.

Toplantıda konuşan Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Dursun Gülseren, 1975 yılında halkın yardımıyla açılan okulun, 41'nci kuruluş yılını kutladıklarını aktardı. Gülseren, "41 kere maşallah diyoruz. 3 bin 100 kişinin mezun olduğu okulumuzdan bin 950 kişi tasdikname ile ayrılmış, orta okulundan ise 2 bin 826 öğrenci mezun olmuştur. Simav'daki her ailede bir imam hatipli bulunmaktadır. Okulumuz eğitim ve öğretimde başarılı olduğu gibi sosyal etkinlilerde de adını ilçe dışına duyurmayı başarmıştır. Okulumuzun kurucu müdürü sayın Hüseyin Güner'den bu güne kadar hizmeti geçen tüm meslektaşlarıma, personele ve öğrencilerimize öncelikle hoş geldiniz diyorum. Okulumuzun yeni binasını yapımında maddi ve manevi desteklerinden dolayı emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Vefalı dostlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Vefa, hatırlamak değil, unutmamaktır" dedi.

41. yıl kuruluş etkinliğinde Ak Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan ile Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ tarafından Türkiye'deki İmam Hatipliler ve onlara tanınan hakların anlatıldığı ve imam hatip okullarında okuyan öğrencilerin bulundukları ortamlarda örnek olmalarını gerektiği konulu konuşmalar yapıldı. Simav Eynal Mehter Takımının sürpriz katılımı etkinliğe renk kattı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Tan AK Parti Kütahya Simav Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title