Haberler

İmam Hatip Ortaokulundan Bilim Fuarı ve Bahar Şenliği

Güncelleme:

Bilim Fuarı ve Bahar Şenliğinin açılışı Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali ÖZKAN, tarafından yapıldı.

Açılışa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Beyali ÖZİL, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Kemal KAVAK ve Necat KARADAĞ, Okul Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Kaymakam ÖZKAN, Geleceğin Harezmi'lerinin, Cezeri'lerinin, Ali Kuşçu'larının, Mimar Sinan'larının, Piri Reis'lerinin, Uluğ Bey'lerinin, Aziz Sancar'larının yetiştirilmesi doğrultusunda TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerin eğitim/öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için 2015 Eylül ayında eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan Adana'nın Çukurova İlçesi Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulunun hazırladığı "1. Tübitak 4006 Bilim Fuarı ve Bahar Şenliği" nin açılışı yapıldı. eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlandığı dile getirerek, katılan ve öğrencileri destekleyen herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Bilal Osman EKİZOĞLU, okulun açılışından bugün gelinen son duruma kadar yapılan çalışmalardan, elde edilen başarılardan, yürütülen projelerden ve Tübitak 4006 Bilim Fuarının öneminden bahsedip kısa zaman içerisinde Adana'nın akademik başarısı en yüksek okulu olacaklarını ifade etti. Kaymakam ve konuklar sergilenen 52 projeyi tek tek gezerek öğrencilerden bilgi aldılar. Şenlikler kapsamında öğrenciler, halat çekme, yumurta taşıma, mendil kapmaca, çuval, yoğurt yedirme yarışmalarıyla birbirleriyle yarıştılar. Yarışmalarda başarılı olan öğrencilere hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çukurova Harezmi Tübitak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title