Haberler

Imam Hatip Öğrencilerinden Suriyeli Sığınmacılara Yardım - Osmaniye

Osmaniye'de İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "Halep kalbimizde" kampanyası kapsamında çadırda yaşayan Suriyeli sığınmacılara yardım etti.

Osmaniye'de İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, "Halep kalbimizde" kampanyası kapsamında çadırda yaşayan Suriyeli sığınmacılara yardım etti.

Öğrenciler tarafından başlatılan yardım kampanyasında, yatak, battaniye, kilim, giysi ve gıda gibi yardım malzemeleri toplanarak, Şabaplı köyündeki çadırda yaşayan Suriyeli sığınmacılara ulaştırıldı.

Küçük çocuklara şeker ve çikolata gibi çeşitli hediyeler veren öğrenciler, hazırladıkları giysileri öğretmenleriyle Suriyeli anne ve çocuklarına giydirdi.

Okul müdürü Halil İbrahim Tamer, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan drama karşı öğrencilerin duyarlı davranarak sığınmacılara yardım eli uzattıklarını söyledi.

Öğrencilerin soğuk havada sığınmacılara yardım etmek istediğini ve kendilerinin de konuya destek verdiklerini ifade eden Tamer, "Öğrencilerimiz, kampanya kapsamında Suriyeli anne ve çocuklarının az da olsa yüzünü güldürdüler. Öğretmenler ve velilerin desteğiyle hazırladıkları giysi, gıda ve ev eşyaları Suriyeli kardeşlerimize verdiler. Öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Yardım çalışmasına katılan öğrencilerden İkbal Begüm Tamer, Suriye'den gelen ailelerin zor şartlardaki yaşam mücadelesine üzüldüklerini belirterek, "Halep'te yaşananlara duyarsız kalamazdık. Öğretmenlerimizle Şabaplı köyündeki çadırları gezerek ailelerin yaşamlarını gördük. Halep kalbimizde diyerek yola çıktık. Suriyeli anne ve çocuklarını okulumuza davet ederek birlikte yemek yedik ve yardımlarımız ilettik. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Suriyeli Fatma El Cesen (40) ise Halep kentinde çatışmaların şiddetinin artırmasıyla 10 kişilik ailesiyle Kadirli ilçesine geldiklerini söyledi.

Savaş nedeniyle tüm mal varlıklarını ve birçok yakınlarını Suriye bırakmak zorunda kaldıklarını ifade eden Cesen, şöyle konuştu:

"Ülkemizde savaş oldu. Biz de kaçmak zorunda kaldık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kucak açtı. Türk halkına teşekkür ediyoruz. Öğrencilerin yardımına çok sevindik. İnşallah Suriye'de savaş bitince tekrar ülkemize döneceğiz."

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title