Haberler

İmam-Hatip Öğrencilerinden Soma'ya Destek Sergisi

Güncelleme:

Kabadüz İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri, Soma'da eğitim çağında yetim kalan çocuklara destek olmak için sergi açtı.

Kabadüz İmam-Hatip Ortaokulu öğrencileri, Soma'da eğitim çağında yetim kalan çocuklara destek olmak için sergi açtı.

Kabadüz Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru Mehmet Aygün girişimleriyle Kabadüz ilçesinde açılan ebru sanat sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Öğrenciler sergiden elde edilecek gelir ile, Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin çocuklarının eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Kabadüz İmam-Hatip Ortaokulu'nda öğrencilere ebru sanatı derslerini veren polis memuru Mehmet Aygün, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasına öğrencilerin çok üzüldüğünü ifade etti. Maden faciası olmasa serginin kendi öğrencilerinin kırtasiye giderleri için açılacağını ifade eden Aygün, "Öğrencilerimiz sergiden elde edecekleri geliri Soma ilçesinde yetim kalan arkadaşlarına katkı sağlamak için yapmak istediklerini söylediler. Bizlerde bu sergiden elde edeceğimiz geliri Somalı öğrencilerimizin eğitimlerine katkı sağlamak için göndereceğiz" dedi.

Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı da, "Bu serginin açılmasına katkı sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimi tebrik ediyorum. Kendilerine yakışanı, bizlerin kendilerinden beklediğimizi yaptılar. İlçeye İmam Hatip okulunu ilk açarken bizler milli ve manevi ruhu taşıyan, içleri vatan sevgisiyle dolu bir ruhu bekliyorduk. Öğrenciler bu davranışları bu ruhu ne kadar yansıttıklarını hepimize gösterdiler" diye konuştu.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ise, "Öğrencilerimi böyle bir sergi açtığı için kutluyorum. Somalı yetim kalan evlatlarımız için bu sergiden elde edilecek gelirin onların eğitimine bir nebzede olsa katkı sağlayacağını düşünüyorum. Soma'yı unutmadıkları için buradakileri kutluyorum" şeklinde konuştu.

Serginin açılışına Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Çakır, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan 100 eserin bulunduğu sergi bir hafta boyunca açık kalacak. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aygün Kabadüz Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title