Haberler

İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" Yaz Kampı Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ Törenden detaylar İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül'ün konuşması ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun konuşması Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın konuşması "İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" yaz kampı başladı İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Bülbül: -"Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitemizin tüm imkanlarından yararlanabiliyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Törenden detaylar

İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül'ün konuşması

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun konuşması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'ın konuşması "İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" yaz kampı başladı

İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Bülbül:

-"Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitemizin tüm imkanlarından yararlanabiliyor. Öğretim üyeleriyle erken yaşta tanışıyorlar, üniversiteyi beklemiyorlar. Bu şekilde üniversiteyi içselleştirmiş oluyorlar. Üniversite kültürünü en köklü kurumdan alıyorlar"

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çocuk Üniversitesi Çocuk Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında gerçekleştirilen "İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" yaz kampı, üniversitenin Beyazıt Kampüsünde verilen ilk ders ile başladı.

İÜ Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül, yaz kampının başlaması dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün bin 100 öğrencilerinin olduğunu söyledi.

İÜ'nin Türkiye'nin en eski, en köklü markası ve bir numaralı eğitim kurulu olduğunu ifade eden Bülbül, "Halkın zihninde üniversite eşittir, İstanbul Üniversitesi diye bir algı vardır." dedi.

Bu çatı altında Türkiye'nin en köklü markasının, ülkenin geleceğine bilim ve sevgiyle yön verdiğini vurgulayan Bülbül, şöyle konuştu:

"Çocuk üniversitemiz, çocuklarımıza gerek meslekler, gerekse iyi anlayış çerçevesinde yetkili uzmanlar tarafından çaba gösteren, bunun için çeşitli programlar geliştiren, çocuklara uluslararası deneyim kazandıran, onları genç yaşlarında üniversiteli yapan, 6 bin öğretim üyesinin ki; bu Türkiye'nin en geniş portföyüdür, onların hepsinin gönüllü desteğini alan, çocukları bilimin yapıldığı yerler olan üniversitelerde erken yaşta tanıştırarak, onlara bilimi sevdirmeyi ve bilim adamı olmayı özendirmeyi amaçlıyoruz. Genel olarak ilk, orta ve lise eğitim seviyesine ciddi kaktı sağlamayı hedefleyen bir merkeziz."

Üniversite olarak bu alanda rakipsiz olduklarını, kamuoyunda üniversitelerinin sembolleşen bir imajının bulunduğunu, yüz yıllardan gelen derin birikimlerinin olduğunu dile getiren Bülbül, şu bilgileri paylaştı:

"Sadece akademik değil, idari personelimizde çocuk üniversitesinin gönüllüsüdür. Her türlü desteği verir. Öğrencilerimiz de bu işin içerisinde, onlarda bu projede kendi öğrencilik birikimlerini küçük kardeşlerine aktarmak istiyorlar. Çocuk üniversitesi, öğrencileri üniversitemizin tüm imkanlarından yararlanabiliyor. Öğretim üyeleriyle erken yaşta tanışıyorlar, üniversiteyi beklemiyorlar. Bu şekilde üniversiteyi içselleştirmiş oluyorlar. Üniversite kültürünü en köklü kurumdan alıyorlar. Bu da bu işe ayrı bir cazibe katıyor. Ayrıca kampüsümüz çok kıymetli bir kampüstür."

Büyük amfi ortamında az sayıda öğrenci ile eğitim verdiklerini, çocukların güvenli bir kampüste olduklarını ifade eden Bülbül, alanında en yetkili isimlerin kadrolarında olduğunu anlattı.

Eğitim, öğretimin yanı sıra geziler, kültürel ve sanatsal faaliyetler yaptıklarını kaydeden Bülbül, "2010 yılından 2016'nın başına kadar 2 bin 500'e yakın öğrenci mezun ettik. Bütün İstanbul'u geziyoruz her çocuğa ulaşmak istiyoruz. 'O çocuk bir gün İstanbul Üniversiteli olsun' diye çaba gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bunun için belediye başkanları ve sivil topluk kuruluşları ile görüştüklerini ifade eden Bülbül, bunlar arasında bulunan ÖNDER'in yenilikçi ve vizyoner yönteminin projeye en büyük desteği veren kurum olduğunu anlattı.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, projeyle gençlerin üniversiteli olmadan üniversiteyi yaşayacağını belirterek, bunun gençler için çok anlamlı ve kıymetli bir çalışma olduğunu söyledi.

Bütün öğrencilerin her birinin kıymetli olduğunu, burada kendi alanlarıyla onlarca farklı branşla ilgili eğitim göreceğini dile getiren Bekiroğlu, şöyle konuştu:

"Geleceğimizi en güzel şekilde bu gençler inşa edecekler. Bizler çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Bu önemli dönemde gençlerimizin nitelikli yetişmesi, kendi branşlarında uzmanlaşması ve artık sadece Türkiye sınırlarında değil, dünya çapında üretimlerde bulunması, dünya çapında işler yapması bizim için artık çok daha önemli ve stratejik bir mesele."

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, 100 yıl öncesinde "Çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak için eğitime ilköğretimden ve ortaokul düzeyinden mi başlamak gerekir, yoksa üniversiteden mi? başlamak gerekiyor" şeklinde bir tartışmanın olduğunu anımsattı.

Bu tartışmanın uzun süre devam ettiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Görüyorum ki İstanbul Üniversitesi ve çocuk üniversitesi bölümü aslında burada bu tartışmaya bir çözüm bulmuş. Her iki grubu bir araya getirerek, değerli akademisyenlerimiz de İstanbul'umuzun, Türkiye'nin ve dünyanın gerçekten ilmine katkısı olan hocalarımızla, geleceğimizin mimari olarak sevgili yavrularımızı hem de yaz tatili döneminde bir araya getirerek, sosyal kültürel etkinlikleriyle üniversitenin bütün imkanlarından yararlandırarak, gençlerimizi, çocuklarımızı geleceği hazırlıyorlar."

Konuşmaların ardından İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof. DR. Halis Yunus Ersöz, "Üniversiteli olmak" konulu açılış dersini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi Nazif Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title