Haberler

İmam Hatip Liseleri İl Finali Turhal'da Yapıldı

İmam Hatip Liseleri Arası Hutbe Okuma, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması'nın il finali Turhal'da düzenlendi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Turhal İmam Hatip Liselerinin ev sahipliğinde yapılan il finali yarışmasına Kaymakam Bünyamin Yıldız, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Kaymakam Bünyamin Yıldız, "Geçmişte imam hatip okulları sıkıntılar yaşadı. Siz öğrenciler bizler için, Turhal için, Tokat için özellikle de Ülkemiz için en önemli geleceksiniz. Çünkü siz ilimle irfanı buluşturup, gelecekte bu ülkeye çok şeyler katacaksınız. Bizim de bu ülke için çok önemli sorumluluklarımız var. Geleceğe ve hayallerimize bakacağız. Hem irfanı hem de ilmi elimizde tutacağız ve ülkemizi hatta dünyayı bir yerlere taşıyacağız. Çok önemli sorumluluklar bizi bekliyor. İnşallah bunlara muvaffak oluruz" dedi.

Düzenlenen yarışmalar sonucunda hutbe okuma dalında Tokat Merkez İmam Hatip Lisesi, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma dalında Niksar İmam Hatip Lisesi ve hafızlık dalında ise Tokat Arif Nihat Asya Kız İmam Hatip Lisesi il birincisi olarak Trabzon ve Ordu illerinde düzenlenecek olan bölge finallerinde Tokat'ı temsil etme hakkını kazandılar. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmettin Erbakan Bünyamin Yıldız Turhal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title