Haberler

İllerin "Biyolojik Çeşitlilik Envanteri" Çıkarılıyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Özyanık: "Maalesef bugün biyolojik çeşitlilik üzerine bir İngiliz bilim adamının 1960’lı yıllarda yazdığı raporlara dayanarak konuşuyoruz" "Kendi imkanlarımız ile hazırlayacağımız Biyolojik Çeşitlilik Envanteri'ni hayata geçireceğiz"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Ahmet Özyanık, Türkiye'nin il ölçeğinde biyolojik çeşitlilik envanterini çıkartacaklarını belirterek, "Maalesef bugün biyolojik çeşitlilik üzerine bir İngiliz bilim adamının 1960'lı yıllarda yazdığı raporlara dayanarak konuşuyoruz" dedi.

Salihli ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı daire başkanları, bölge ve şube müdürlerine yönelik gerçekleştirilen eğitim seminerinde konuşan Özyanık, söz konusu envanterin, Orman ve Su İşleri Bakanlığının Türkiye'deki doğa koruma faaliyetlerinin ve doğa koruma politikasının temel verisi olacağını belirtti.

Türkiye'nin il ölçeğinde biyolojik çeşitlilik envanterinin çıkartılmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özyanık, "Bölge müdürümüzün bu çalışmalarda gözüne uyku girmemesi lazım. Bu çalışmanın hiçbir şekilde toleransa, ihmale ve göz ardı edilmeye tahammülü yoktur" dedi.

Türkiye'de daha önce bu konuda yapılmış yerli bir çalışmanın olmadığını dile getiren Özyanık, "Bu çalışmanın ardından artık neyimiz var neyimiz yok o zaman konuşacağız. Maalesef bugün bir İngiliz bilim adamının 1960'lı yıllarda yazdığı raporlara dayanarak  konuşuyoruz. Elin bilim adamları bizim arazilerimizde çalışırken bizim hocalarımız ne yapıyordu" diye konuştu.

Özyanık, yerli bilim adamlarınca hazırlanacak biyolojik çeşitlilik envanterinin, Türkiye'nin, Orman ve Su İşleri Bakanlığının temel belgesi olacağını vurgulayarak, "Kendi imkanlarımız ile hazırlayacağımız Biyolojik Çeşitlilik Envanteri'ni hayata geçireceğiz" ifadesini kullandı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Özyanık Salihli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title