Haberler

İlkokuldaki Sınıfı 37 Yıl Sonra Makam Odası Oldu

Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, ilçede 1908'de Rum ustalar tarafından inşa edilen binada ilkokul eğitimi aldığı sınıf, bugün makam odası oldu.

ZAFER AKPINAR - Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın, ilçede 1908'de Rum ustalar tarafından inşa edilen binada ilkokul eğitimi aldığı sınıf, bugün makam odası oldu.

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1968 yılında Gömeç'te doğduğunu, ilkokul ve ortaokulu bu ilçede, liseyi ise Ayvalık'ta okuduğunu söyledi.

Türk Hava Kurumu, Gömeç Ticaret Odası ve Gömeç Spor Kulübünde çeşitli görevlerde bulunduğunu belirten Arslan, 30 Mart 2014'teki mahalli seçimlerinde Gömeç Belediye Başkanı seçildiğini anlattı.

Belediye binasının tarihi bir yapı olduğunu aktaran Arslan, şöyle devam etti:

"Bina, 1908'de Rum ustalar ve kalfalar tarafından inşa edilmiş. Kesme taş işçiliğiyle yapılan bina, ilkokul olarak yapılmış ve uzun yıllar bazen ara verilse de bu amaçla kullanılmış. Bir dönem lise olarak da hizmet vermiş. Binanın kiremitleri Fransa'nın Marsilya kentinden, kapı, pencere ve taban ağaç doğramaları Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan getirilmiş. Bina, 2010 yılında aslına uygun restore edildi ve Gömeç Belediyesine verildi. Tarihi yapı, 5 yıldır belediye binası olarak kullanılıyor. 5 yıl bu okulda okudum. İlkokuldan çıkalı uzun yıllar oldu. 1980 ihtilalinden önceydi. Çocukluk duygularıyla ayrıldık ama yönetici olarak geri döndük."

Arslan, 1977-1978 yıllarında ilkokul 2 ve 3'üncü sınıfı okuduğu odada, bugün belediye başkanı olarak oturduğunu dile getirdi.

Evin en büyük çocuğu olduğunu kaydeden Arslan, "Babam erken vefat etti. Hayat mücadelesine başladık. Hiç hesaplamamıştım; aynı sınıfta, aynı okulda yönetici olacağız diye. Seçimlere gittik. Kazandıktan sonra, 2 ve 3'üncü sınıfı okuduğum yere bir belediye başkanı olarak girmek inanın bambaşka bir duygu. İnsan, tarif edemeyeceği bir duygu içine giriyor. Çok değişik bir duygu Allah mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

37 yıl sonra oda aynı ama roller farklıydı

Gömeç Belediye Başkanı Arslan, o dönem sınıfta eğitim veren öğretmenlerinin, kendisini belediye başkanı olarak aynı yerde 37 yıl sonra ziyarete geldiğini bildirdi.

Eskiden kara tahtanın olduğu yerde şimdi masasının bulunduğunu söyleyen Arslan, "Hatıraları çok, çocukluğumuz burada geçti. Eski fotoğraflarım var. İnşallah buradan yine iyi hatıralarla ayrılırız. Yeni bir belediye binası düşünmüyoruz, böyle güzel bir binamız var sonuçta. Bahçesine çıktığımda bile çocukluk yıllarım, oynadığımız oyunlar aklıma geliyor. Yaşadıklarımın tarifi yok" açıklamasında bulundu.

Doğup büyüdüğü ilçeye hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Arslan, küçüğünden büyüğüne Gömeç'in tüm sorunlarına hakim olduğunu belirtti.

Halkın istek ve taleplerini bildiklerini anlatan Arslan, "Çocukluğumun ilkokul sınıfında belediye başkanı olarak memleketimiz için mücadele ediyoruz. Turizm alanında olsun, yer altı kaynaklarında olsun, yatırımlarımız devam ediyor. Şu anda hastane ve Anadolu Lisesi inşaatına başlamak üzereyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Kazım Arslan Ayvalık Gömeç Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title