Haberler

İlkokul Öğrencilerine Deprem Eğitimi Verildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, Kandıra ilçesi Yusufça Köyü İlkokulu’nda deprem eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, Kandıra ilçesi Yusufça Köyü İlkokulu'nda deprem eğitimi verildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından Sekapark Kültür Alanı içinde faaliyet gösteren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi hem okullarda, hem de Sismoloji Merkezi'nde eğitim veriyor. Okullardan gelen öğrencilere deprem eğitimi veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi eğitmenleri, ilimizdeki okullara giderek, öğrencilere deprem eğitimi veriyor. Merkeze gelemeyen okullarda yerinde eğitimler yapan eğitim uzmanları Kandıra ilçesi Yusufça Köyü İlkokulu ziyaret edilerek, deprem eğitimi verildi. Eğitim sonunda öğrencilere acil yardım çantası ve deprem eğitimiyle ilgili kitapçıklar hediye edildi.

Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği görevli eğitim uzmanları tarafından anlatıldıktan sonra simülatörde uygulama yapılıyor. Depremi hiç yaşamamış öğrenciler, depremi yaşamadan deneyimleyerek depremi öğreniyorlar. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusufça Kandıra Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title