Haberler

İlkokul Mezunu Kadın Çiftçiden Kısa Metrajlı Film Senaryosu

Güncelleme:

Hatay'da çiftçilik yapan ilkokul mezunu Hatice Peköz, Dörtyol ilçesinde milli mücadelede atılan ''İlk Kurşun''u anlatan kısa metrajlı film senaryosu yazdı.

AHMET ÖZEL - Hatay'da çiftçilik yaparak geçimini sağlayan ilkokul mezunu 54 yaşındaki Hatice Peköz, Dörtyol ilçesinde milli mücadelede atılan "İlk Kurşun"u anlatan kısa metrajlı film çekecek.

Yarım kalan ilkokul eğitimini dışarıdan tamamlayan ve çok sevdiği hikaye, roman ve şiirlerini yazmak için buzağısını satarak kendine bilgisayar alan 4 çocuk sahibi Peköz, şimdi de ilçesinde milli mücadelede atılan ilk kurşunun kısa metrajlı filmini hayata geçirmek istiyor.

Peköz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yazma sevdasının çocukluğundan bu yana devam ettiğini belirtti.

Ailesinin de desteğiyle 9 hikaye ile öykü kitabı yayınladığını ve yüzlerce şiiri bulunduğunu ifade eden Peköz, şöyle devam etti:

"Günümün yarısını ev işlerinde diğer yarısını da bilgisayarda yazı yazarak geçiriyorum. Son beş yıldır sinemaya ilgi duydum ve senaryo yazmaya başladım. Bunun yanında çeşitli kısa film atölyelerinde sinema senaryosu kurslarına katıldım. Türkiye'de milli mücadelede ilk kurşunun Dörtyol ilçesinde 19 Aralık 1918'de atılmış olduğunu öğrendim. Ben de bu olayın senaryosunu yazmaya karar verdim. Olayın kahramanlarının çocuklarıyla görüştüm. Yazdığım senaryoyu noterden de onaylatarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na destek için müracaat ettim. Eğer bakanlıktan olumlu cevap gelirse ilk kurşunun kısa metrajlı filmini çekerek bu olayın kamuoyunda bilinir hale gelmesi için çalışacağım."

Peköz, kültür ve sanat alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve senaryo yazımını sürdüreceğini kaydetti.

İlk kurşun

Kurtuluş savaşı sırasında Dörtyol'un 19 Aralık 1918'de Karakese köyündeki direniş ve sonunda kazanılan başarı, Türk milletinin saldıran düşmana karşı kazandığı ilk başarıyı oluşturması açısından önem taşımakta. Kurtuluş Savaşının ilk silahlı direnişinin de bu muharebe olduğu, arşiv kayıtlarında yerini almakta. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Hatice Peköz Dörtyol Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Dörtyollu:

Okuma yazmayı bilen her insan senaryo yazabilme yeteneğine sahiptir ki, kendisi de söylüyor zaten senaryo kurslarına katıldım diye sizce bunun haberlik bir tarafı varmı?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title