Haberler

İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fatih Başak, eğitime erişimin sağlanması için kapsayıcı eğitim ilkelerinin hayata geçirilmesi, çocukların temel eğitim ve orta öğretim süreçlerini zamanında tamamlayabilmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fatih Başak, eğitime erişimin sağlanması için kapsayıcı eğitim ilkelerinin hayata geçirilmesi, çocukların temel eğitim ve orta öğretim süreçlerini zamanında tamamlayabilmelerinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında, Ağrı'da okul yöneticileriyle bir araya gelindi. Toplantıda konuşan Başak, toplumların geleceğine yön veren en önemli unsurlardan birinin eğitim olduğunu söyledi.

Başak, günümüzün öncelikli sorunlarından eğitim hakkına erişimin, her çocuk için temel bir hak olduğunu vurguladı. Başak, "Eğitimin temel doğrularından olan eğitime erişimin sağlanması için kapsayıcı eğitim ilkelerini hayata geçirmeli, çocukların temel eğitim ve orta öğretim süreçlerini zamanında tamamlayabilmelerini sağlamalıyız. Çocuklarımızın eğitime erişimleri hususunda önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve hakkaniyeti sağlamak hepimizin en temel görevlerinden biri olmalıdır" dedi.

Okula devamlılığın, çocukların hayata donanımlı başlamaları için onlara verebilecek en iyi hediye olduğunu dile getiren Başak, bu alışkanlığı erken yaşta  edinen çocukların tüm eğitim hayatları boyunca bu şekilde davranacağını, bunun da eğitim hayatlarında boşlukların oluşmasını engelleyerek yaşamlarını şekillendireceğini söyledi.

Çocukların sürekli devamsızlık yapmalarının, gelecekte istihdam olanaklarını kısıtlayacağına işaret eden Başak, şunları belirtti:

"Ayrıca, onların sosyal yardıma ihtiyacı olan bireyler haline gelmeleri riskini yükseltecektir. Son 10 yıl içinde bakanlığımızın yürüttüğü çalışmalar sonucunda okullaşma oranlarında ciddi ilerleme kaydedilmiş ve bu oran neredeyse yüzde 100'e ulaşmıştır. 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında ilkokulda bu oran net yüzde 96,30, ortaokulda ise net yüzde 94,35 olarak gerçekleşmiştir. Çocuklarımızın okula erişimindeki sorunlar önemli ölçüde çözülmüştür fakat onları okulda tutma ve ortaöğretimden diploma alarak mezun etmede henüz katetmemiz gereken uzun bir yolumuzun olduğunu görmekteyiz."

Başak, proje kapsamında, eğitim dilini kavramakta zorluk çeken öğrenciler için "İlk Okuma Yazmaya Hazırlık Eğitimi Planı" ve öğretim materyalleri geliştirildiğini, pilot uygulamanın devam ettiğini belirtti.

Okullardaki devamsızlık sorununa da değinen Başak, "Okula Devamı İzleme ve Destek Sistemi sayesinde devamsızlık riski altında bulunanlar ile devamsızlık yapan çocuklar belirlenecek ve gerekli okul içi-okul dışı müdahalelerle bu çocukların okullara düzenli devamı sağlanacaktır" diye konuştu.

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun da öğrencilerin devamsızlıklarının önlenebilmesi için öncelikle öğrencilerin okulu sevmeleri gerektiğini ifade etti.

Öğretmenlerin öğrenciye yaklaşımının önemini vurgulayan Dursun, "Bizler yasal yükümlülüklerimizin yanında fedakarlık, mesleğe olan öğretmenliği sevmek ve değer vermek ilkesiyle güçlendirerek, okullarımızı sevimli, sıcak ve eğlenceli hale getirerek, öğrencilerin okulda daha fazla zaman geçirmesi sağlanabilir. Bu amaçla okul içi etkinlikler ve faaliyetler artırılabilir" değerlendirmesine yer verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title