Haberler

İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Hayrettin Fındık, çocukların eğitime erişimlerinde önlerine çıkan engelleri kaldırmanın en temel görevlerden biri olduğunu belirterek, "Okula düzenli devamlarını sağlamak, çocuklarımızın hayata en iyi şekilde başlamaları için verebileceğimiz en iyi hediyedir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "İlköğretim Kurumlarına Devam Oranlarının Artırılması Teknik Destek Projesi" kapsamında, muhtar, din görevlisi, kanaat önderleri ve okul yöneticileri ile okul aile birliği başkanlarının katılımıyla toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Fındık, toplumların geleceğine yön veren en önemli unsurlardan birinin eğitim olduğunu söyledi.

Çocukların temel ve orta öğretim sürecine katılımının ve her gencin, çağın gereklerine uygun özelliklerle donatılarak mezun edilmesinin önemine işaret eden Fındık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çocuklarımızın eğitime erişimlerinde önlerine çıkan engelleri kaldırmak ve hakkaniyeti sağlamak hepimizin en temel görevlerinden biri olmalı. Okula düzenli devamlarını sağlamak, çocuklarımızın hayata en iyi şekilde başlamaları için verebileceğimiz en iyi hediyedir. Okula düzenli devam etme alışkanlığını erken yaşta edinen çocuklar, tüm eğitim hayatları boyunca bu alışkanlığı sürdürür."

Bakanlığın yürüttüğü çalışmalar sonucunda, okullaşma oranlarının yüzde 100'e ulaştığını aktaran Fındık, eğitime erişiminin önündeki sorunlar önemli ölçüde çözülen çocukları okulda tutma konusunda, toplumun bütün paydaşlarına önemli görevler düştüğünü ifade etti.

-"12 pilot il seçildi"

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Suna da kaynakların daha verimli kullanılabilmesi için eğitimde kalitenin ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.

Okullaşma oranlarını artırmaya yönelik her türlü faaliyetin desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Suna, kanaat önderlerinden destek istedi.

Suna, şunları dile getirdi:

"Bu proje çerçevesinde 12 il pilot seçilmiş. Bu pilot illerden biri de Bingöl. İlimizde öğrencilerin okula devamının sağlanması için bu proje kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Toplumun paydaşları olarak bizler kendi aramızda istenilen düzeyde ve nitelikte bir işbirliği ve koordinasyonu sağlarsak üstesinden gelemeyeceğimiz sorun kalmaz. Bingöl okula devamsızlık oranı yüksek illerden biri. Bunu en aza indirmek için sizlerin desteğine ihtiyaç duyulmaktadır."

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven ise kız çocuklarının okutulmasının önemine dikkati çekerek, devamsızlık yapan öğrencilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Metin Suna Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title