Haberler

İlköğretim Haftası

Batman ve Bingöl'de İlköğretim Haftası dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Batman ve Bingöl'de İlköğretim Haftası dolayısıyla tören gerçekleştirildi.

Batman'da, Gültepe İlkokulu'nda düzenlenen törende, Vali Ahmet Deniz, folklor ekibiyle halay çekti, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Deniz, törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için eğitimin vazgeçilmez olduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerin en önemli unsurunun eğitimli insanlar olduğunu belirten Deniz, "En önemli şey beşeri sermaye dediğimiz yetişmiş insan sermayesi. Bunu yapan ülkeler diğerlerini sollayıp geçiyor. Bin yıldır bu coğrafyada yaşıyoruz. Medeniyetler inşa etmiş, ihraç etmiş bir milletin torunlarıyız. Son yıllarda bilimden, bilgiden uzaklaştık. Tekrar titreyerek, kükreyerek kendimize gelmemiz lazım. En önemli şey eğitimi veren insanlarımızın düşünceleridir." dedi.

"Öğretmenlerimize çok görevler düşüyor"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimini anımsatan Deniz, bu girişimin toplumun tüm kesimlerince sorgulanması gerektiğini belirtti.

Herkesin öz eleştiri yapmak zorunda olduğunu ifade eden Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başta biz idareciler ve öğreticiler olmak üzere, nerede hata ve yanlışlar yapıldı? Çünkü onlar fakir, fukara, zeki çocukları, maalesef bu ülkenin geleceği olan çocukları toplayarak onların zihinlerini kirlettiler. Onları yanlış yerlere yönlendirdiler. Ülkesine, milletine kurşun sıkan, ateş eden, öldüren insanlar haline getirebildiler. Eğitim farklıdır, kötü niyetli insanların elinde olursa bir toplumu, insan nüvesini nereye götürdüğünü daha iyi görebiliyoruz. Onun için öğretmenlerimize özellikle çok görevler düşüyor."

Milli ve manevi değerlerin çocuklara aktarılması gerektiğinin altını çizen Deniz, eğitimde, sevgiyi, barışı, kardeşliği, kucaklamayı, hoşgörüyü, insani değerleri, milli ve manevi değerleri çocuklara öğretmekle yükümlü olduklarını dile getirdi.

"Terör örgütleriyle mücadelemiz sürecek"

Deniz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından terör örgütü Pkk'nın artan saldırılarına dikkat çekerek, bu saldırıların bitmediğini, hala saldırmaya devam ettiklerini aktardı.

"Ancak insanımızı iyi yetiştirirsek, güzel hizmetler sunarsak biz bu hain cephelerle savaşıp galip gelebiliriz. Türkiye Cumhuriyeti devletinden maaş alan herkesin, hepimizin bir sorumluluğu var." diyen Deniz, her türlü terör örgütü ile hukuk kuralları içerisinde mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Deniz, "Hangi terör örgütü ile irtibatlı olursa olsun bunlarla mücadele etmek bizim asli görevimizdir. Unvanı ne olursa olsun, bunu herkes böyle bilecek. Anadolu coğrafyası 78 milyona değil, 178 milyona da yeter. Türk'e de Kürt'e de Arap'a da Çerkez'e de Alevi'ye de Sünni'ye de yeter." şeklinde konuştu.

Akıllarını, dışarıdan yönlendiren insanlara kiralayanların, bu ülkeyi bölmek ve parçalamak için haince uğraştığını vurgulayan Deniz, yanlışta bulunanlara hukuk kuralları çerçevesinde gerekenin yapılacağını kaydetti.

Son günlerde 28 belediyeye görevlendirme yapıldığını anımsatan Deniz, şöyle devam etti:

"Neden yapıldı? Daha önce o belediyelerin maalesef kayyumu kim ne derse desin PKK terör örgütüydü. Bunu herkes böyle bilecek. Şu anda milletin kendisine geçti. Bu devlet bu milletin devletidir, milletine hizmet etmek için var. Gece gündüz demeden hizmet etmek için varız."

Daha sonra FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilen ve adı 15 Temmuz Şehitleri Okulları olarak değiştirilen okul bünyesindeki anaokulunun açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Deniz, kentin anaokulu sıralamasında Türkiye'de sondan üçüncü olduğuna dikkat çekerek, "Bunu kabul etmiyoruz. Okullarımız ve sınıflarımız var ama öğrenci gelmemiş, veliler ikna edilmemiş. Ama startını verdiğimiz proje ile inşallah en kısa sürede meyvesini alacağız. 78. sıradan nerelere geldiğimizi hep beraber göreceğiz. Ana sınıfında bunu başaramazsak, yukarıya bunu iyi taşıyamazsak akademik başarıdan söz etmek mümkün değil." dedi.

Bingöl

Bingöl'de de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ankara Büyükşehir Belediyesi Ortaokulu bahçesinde İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, törende yaptığı konuşmada, eğitimin, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Amaçlarının öğrencilerin kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen yetişkinler olarak geleceğe adım atmaları olduğunu kaydeden Engin, "Bu gayelerimizin gerçekleşebilmesi için, öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve tüm personelimizle gerek gecemizi gündüzümüze katarak gerek donanımsal gereksinimler gerekse eğitim açısından yapılması gereken ne varsa yerine getirmeye, sizlerin eğitimi için en uygun eğitim ortamlarını sağlamaya gayret ediyoruz." dedi.

Engin, bu yıl yaklaşık 374 eğitim kurumunda 60 bin öğrenci ve 3 bin 500 öğretmen ile eğitime başladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Yavuz Selim Köşger'in öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiği törende, halk oyunları gösteri yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gültepe Bingöl Batman PKK Politika Güncel Haberler

title