Haberler

İlklerin Şehri 'ULU Şehir'

Güncelleme:

Afete yönelik işbirliğinde gelinen son durum ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette konuşan Vali Karaloğlu:"Afet Eğitim Merkezimiz çok ilgi çekiyor. Özellikle çocuklar orayı ziyaret etmekten büyük keyif alıyorlar. Eğlenerek öğreniyorlar. Biz Japonya'yı afete hazırlık konusunda çok iyi buluyoruz. Bizim o konuda halen eksiklerimiz var. Afete hazırlık ve riski yönetme konusunda problemlerimiz var. Bunları geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle Bursa'da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde şu anda her ilçeyi ayrı değerlendirerek afete hazırlık kısmını tamamlamak üzereyiz. Bursa'da bütün ilçelerde risk var ama ilçeler arasında ki risk dereceleri farklı. Kuzey ilçelerimiz Gemlik ve İnegöl'de ciddi bir fay hattımız var. Merkezde bir fay hattımız var. İlçe bazlı çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Afet anında insanların toplanacağı mekanlar, insanları iskan edeceğimiz alanlar gibi benzeri çalışmalar yapılıyor. Belki Türkiye'de bu kadar detaylı çalışılan ilk il olacağız. Bu bölgede oluşabilecek afeti iyi yönetip afetten hızlı çıkmak lazım. Bu konuda kamu kurumlarının özelliklede eğitim ve hastane binalarının dayanıklılık açısından gözden geçirilip yenilenmeleri, güçlendirme ihtiyacı olanların güçlendirilmesi devam ediyor." dedi.

Konuk heyete Başkanlık yapan JİKA Türkiye Ofisi Başkanı Bayan MayumiENDOH'ta yaptığı konuşmada: " Türkiye'de çalışmak hep yeni fırsatlar, yeni gayretler gerektiriyor. Türkiye üst gelir gurubunda bir ülke.Dolayısıyla seviye olarak yüksek bir ülke. Özellikle gayret ettiğimiz alanların başında afet risk yönetimi geliyor. Bursa'ya gelecek olursak 2010 yılından itibaren Bursa'da pek çok çalışmayı hayata geçirdik.Özellikle sizin inisiyatifinizle Afet Eğitim Merkezindeki faaliyetlerimiz var. Bütün dünya ülkelerine bakarsanız böyle bir tesisin başka bir örneği yok. Aynı zamanda okul afet eğitimi konusunda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okuldaki öğrencilere yönelik bir proje bu. Özellikle çocukların eğitimi çok önemli. Afet risk yönetimi konusunda çocuklar üzerinden ailelerine erişilmesi ve ailelerinde eğitilmesi hedefleniyor." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Vali Karaloğlu Türkiye Japonya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title