Haberler

İlker Yardımcı'dan Bir Uluslararası Başarı Daha

Güncelleme:

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, Arjantin'in Chaco eyaletinde düzenlenen Uluslararası Heykel Bienali'ne katıldı.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, 12-30 Temmuz 2014 tarihleri arasında Arjantin'in Chaco eyaletinde düzenlenen Uluslararası Heykel Bienali'ne katıldı.

Yardımcı'nın "A-Lone"/"Yalnız" adlı eseri Uluslararası alandan yapılan 150 başvuru projesi içerisinde finale katılacak 10 eser arasına seçilerek, Arjantin, Almanya, Peru, Fransa, Avusturya, Rusya, Polonya, Porto Riko, Japonya, Portekiz gibi ülkelerden gelen sanatçılar arasında akademik jüri tarafından dördüncülük ödülüne layık görüldü.

Arjantin'in Chaco eyaletinin başkenti Resistencia'da, 1988 yılından bu yana sürdürülen Uluslararası Heykel Bienali, kent merkezine yakın, içerisinde modern sanatlar müzesi, konser salonları ve etkinlik alanlarının bulunduğu özel bir alanda yapıldı. Arjantin Turizm Bakanlığı, UNESCO ve Urunday Vakfı tarafından desteklenen, bu yıl yaklaşık 200 bin kişinin ziyaret ettiği bienalde, konser, sergi gibi etkinlikler de eşzamanlı olarak yer aldı. Uluslararası boyutun yanı sıra Arjantinli sanatçıların ve üniversitelerin güzel sanatlar bölümlerinden öğrencilerin katılımı ile ağaç, kil, atık malzemelerle de heykeller üretildiği bienalde, Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı tarafından ülkemizin tanıtımı yapılarak akademik ve sosyal alanlarda birçok bağlantılar kuruldu.

2014 temasını "Homo Novus" "Yeni İnsan" başlığının oluşturduğu bienalde İlker Yardımcı, Teknik olarak elipsoid bir formun içinden koparılan prizmal yapılar şeklinde oluşturduğu heykeliyle ilgili olarak, "Yeni bir insanın, değişimin yeniden doğuşla ilişkisi vardır. Yenilenmek, yaşama farklı açılardan bakabilmek, farklı düşüncelere karşı tolerans, kendini yeniden anlamak, anlamlandırmak gibi düşüncelerden hareketle Anadolu topraklarında köklerini bulabileceğimiz tasavvuf anlayışından felsefi boyutlarda geniş bir perspektifte eserin içerik anlamını derinleştirmeye ve ifade etmeye çalıştım" dedi.

Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek çalışmalarından bahseden Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, "2014 yılında Çin'in Pingtan kentinde Uluslararası Kent Heykelleri yarışmasında gelen başarı ödülü sonrasında 10 Ekim 2014 tarihinde eserin Kente yerleştirilme törenine katılacağız. Geçtiğimiz sene Nanjing Gençlik Olimpiyatları stadyumuna yerleştirilen eserimizden sonra Çin Ulusal Kent Heykelleri komitesi tarafından özel olarak davet edildiğimiz Nanjing kenti için tasarlanan ikinci projenin süreci başlayacak" şeklinde konuştu.

Uzmanlık alanı olan açık alan ve kent heykelleri alanında akademik çalışmalar ve uygulamalar gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. İlker Yardımcı, bu güne kadar iki kez İzmir Büyükşehir Belediyesi 1.lik ödülü, 2008 Pekin Olimpiyat alanına uygulama için seçilen uluslararası 100 olimpiyat heykeli sergisi katılımı, Tangshan, Ordos, Schjiazhuang, Nanjing, Pingtan kentlerinden başarı ödülleri, Qingdao World Expo2014 ikincilik ödülleri kazanmıştı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Arjantin Almanya Nanjing Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title