Haberler

İlker Başbuğ'un Tutuklanması, Hemşehrilerini Üzdü

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Bağbuğ'un 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanması, memleketi Afyonkarahisar'da üzüntüyle karşılandı.

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Bağbuğ'un 'İnternet Andıcı' davası kapsamında tutuklanması, memleketi Afyonkarahisar'da üzüntüyle karşılandı.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un öğrenim gördüğü 27 Ağustos İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ünal Yılmaz, tutuklanma haberini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, Genelkurmay Başkanlığı döneminde Başbuğ'u zaman zaman ziyaret ettiğini söyledi.

İlker Başbuğ'un, Afyonkarahisar'ın yetiştirdiği ender insanlardan biri olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:

"İlker Başbuğ, Afyonkarahisar'da doğmuş, altıncı sınıfa kadar da burada öğrenim görmüş. Başbuğ Paşa'nın tutuklanmasına çok üzülüyoruz. Şöyle bir geriye baktığımızda, demokrasinin çok kolay kazanılmadığını görüyoruz. Eskiden mahkemeler bir başbakanı yargılamış ve idama mahkum etmişti. Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan da yargılanmıştı. Bunlardan ders çıkarmalıyız. Mahkemelerin adil olduğuna inanıyorum. Demokrasinin kamburu olan darbeleri tabii ki araştırmamız gerekiyor. Ama hakkı ile adalet ile araştırılması lazım. Başbuğ Paşa'ya geçmiş olsun diyorum."

'GURURUMUZ'

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı da Afyonkarahisarlı bir vatandaş ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bağrından kopmuş şehit aileleri ve gaziler adına emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasına üzüldüklerini söyledi. İlker Başbuğ'un Türkiye'nin bağımsızlığını zedeleyecek herhangi bir yanlış yapacağını düşünmediğinin altını çizen Kumartaşlı, "Bir Afyonkarahisarlı olarak üzüldüğümüzü bildiririz. Yüce Türk adaletine güveniyoruz. Suçlu ve suçsuzlar er geç ortaya çıkacak. Başbuğ Paşa bizim gururumuz" dedi. - Afyon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı İlker Başbuğ Ünal Yılmaz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title