Haberler

İlker Başbuğ, İzmir'deki 'Sessiz Çığlık' Eylemine Katıldı

'lütfen SORUMLULAR EMPATİ YAPSIN' İZMİR'de cezaevinde tutuklu bulunan asker yakınlarının 82'inci hafta düzenlediği, 'Sessiz çığlıkö eylemine, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı.

'lütfen SORUMLULAR EMPATİ YAPSIN'

İZMİR'de cezaevinde tutuklu bulunan asker yakınlarının 82'inci hafta düzenlediği, 'Sessiz çığlıkö eylemine, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı. Başbuğ, 'Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle Balyoz ve Ergenekon, davalarında vuruldu. Bu insanlar eziyet çekiyor. Lütfen sorumlular empati yapsın. Mağdur olanların yerine kendilerini koysun. Cezaevindeki tüm silah arkadaşlarım hürriyetine kavuşana kadar rahat bize uyumak yokö dedi.

Konak, Yeni Karamürsel önünde toplanan yaklaşık 300 kişi ellerinde, cezaevinde hükümlü ve tutuklu bulunan askerlerin biran önce özgürlüklerine kavuşmalarını isteyen çeşitli döviz ve pankartlarlar ile fotoğraflarını taşıdı. Eyleme, CHP Muğla Milletveki Tolga Candar, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Genel Başkanı CHP İzmir eski Milletvekili Canan Arıtman ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. İlker Başbuğ, alana gelişinde asker yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

'TBMM'DE KOMİSYON KURULSUN ö

Kürsü önünde asker yakını olan küçük bir çocuğun andımızı okumasının ardından konuşan İlker Başbuğ, 7 Mart'da cezaevinden tahliye edildiğini, bir gün sonra önce İstanbul, ardından da Ankara'da düzenlenen 'Çığlık-Vardiya Bizdeö eylemlerine katıldığını, bugün de İzmir'de düzenlenen 'Sessiz çığlıkö eylemine geldiğini, burada bulunmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi. Başbuğ, 'Dün Şirinyer askeri cezaevinde bulunan 13 silah arkadaşımı ziyaret ettim. Hepsinin size selam ve sevgileri var. Bir isteklerini sizinle paşlaşmamı istediler. Çeşitli cezaevinde tutuklu bulunan 342 silah arkadaşlarına yapılan zulmü belirttiler. Ailerinin mağdur olduklarını, biran önce ailelerine kavuşmak istediklerini, bu zulme hep birlikte son verilmesini istediler. Bir ihbar mailiyle başlayan bu operasyonların hepsinin atılma yeri Amerika. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda, bu operasyonların arkasında 'Paralel' yapı var diye söyledi. Özel Yetkili Mahkemeler'de görülen ve sonuçlanan davaların incelemelerin yapıldığını, yeniden yargılama yapılacağını, tutuklu ve hükümlü bulunan asker mağdurların mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı. Bu açıklamanın altına ben de imza atıyorum. Adalet Bakanı'da yerel seçimlerden sonra bu konuda komisyon kurulacağını belirtti. İktidar ve muhalefet partileri TBMM'de bir an önce komisyon kursun. Yeniden yargılama olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, en büyük darbe Balyoz vasıtası ile vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza almıştır. Şu anda cezaevinde tutuklu olarak bulunmaktadırlar. Ama inanıyorum ki, onların da özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarım en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. ve bunu elbette bekleyeceğiz ve takip edeceğiz. En son arkadaşım çıkana kadar bunun takipçisi olacağımö dedi.

'SAVCI TAHLİYE İSTEDİ DAVADAN EL ÇEKTİRİLDİö

Özellikle Balyoz davası ve diğerleri için önemli olan 5 nolu hard disk olduğunu, Gölcükte'ki aramada diski savcı, 6 Aralık 2010'da sanki kendi eliyle koymuş gibi bulduğunu, özelilkle Balyoz ve tüm askeri davalarda bu hard diskin bulunmasıyla operasyonların başladığını belirten İlker Başbuğ, 'O belgeleri oraya kim koydu Belgeyi koyan bir asker mi Bu asker biran önce bulunmalıdır. Bu askerin bulunması yeniden yargılamanın önünü açar. Kumpasçılar ortaya çıkarılmalı. İstanbul ve İzmir'de kamuoyu tarafından bilinen 'casusluk' davaları açıldı. İstanbul davasında 43 kişi ceza aldı. İstanbul ve İzmir'deki bu davalar ortaktır. İstanbul'daki davada Emrah Kahraman'ın evi yerine Emrah Küçükakın'ın evinde arama yapıldı. Bu kişinin evinde Emrah Kahraman'a ait bazı dökümanlar bulundu. Bunu biri Türk milletine açıklasın. İzmir'de süren davada ise (Gizli bilgi belge bulundurma) 357 sanıktan 317'si asker. Bu davada da 5 silah arkadaşım tutuklu bulunuyor. Bu dava da ABD'den savcıya gelen bir ihbar mailiyle başladı. Bu savcı 1,5 yıl sonra suç yok diye dava açmadı. Bir gün sonra onun yerine atanan savcı ise hemen operasyonlara başladı. Geçen hafta İzmir'de görülen davada, savcı örnek bir mütala verdi. Savcı, sanıklar dijital verilerle suçlanamaz diye hepsinin tahliyesini istedi. Beş arkadaşım daha bırakıldı. Ama daha sonra bu savcı da görevden alındı. Türkiye'de bu tür hakim ve Savcılar da var. Bizleri bir de gizli tanıklar yakıyor. Hurşit Tolon, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin de bu tanıkların kurbanı oldu. Herkesi kendini bu askerlerin ailelerinin yerine koymaya çağırıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle Balyoz ve Ergenekon, davalarında vuruldu. Balyoz davasında ceza alan tek kadın asker Albay Berna Dönmez'dir. 84 yaşında olan annesi ile 87 yaşında olan babası beni ziyarete geldi. Dertlerini anlattılar. Bu insanlar eziyet çekiyor. Lütfen sorumlular empati yapsın. Mağdur olanların yerine kendilerini koysun. Cezaevindeki tüm silah arkadaşlarım hürriyetine kavuşana kadar rahat bize uyumak yokö dedi.

İlker Başbuğ, konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanına gidip selamlaştı. Başbuğ, eylem yerinden ayrılırken, asker yakınları kendisine özel yapılmış şapka hediye etti, birlikte hatıra fotoğrağı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aziz Kocaoğlu İlker Başbuğ Karamürsel Konak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title