Haberler

İlkadımlı Çocuklar Geleneksel Oyunla Hayat Buluyor

İlkadım Belediyesi, bilgisayar oyunu bağımlılığının önüne geçmek için ’Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunlarının motiflerini çiziyor.

İlkadım Belediyesi, bilgisayar oyunu bağımlılığının önüne geçmek için 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında okul bahçelerine geleneksel çocuk oyunlarının motiflerini çiziyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile uygulanan 'Okullar Hayat Olsun' projesiyle çocukların teneffüslerde keyifli ve hoşça vakit geçirebilmeleri amacıyla İlkadım Belediyesi tarafından okul bahçelerinde çizilen geleneksel çocuk oyun motifleri büyük ilgi çekiyor. 21'inci yüzyılın hastalığı olarak adlandırılan sinsi ve zararlı etkileri beraberinde getiren bilgisayar oyunlarına karşı mücadelede önemli bir sosyal sorumluluk projesiyle unutulmaya yüz tutmuş 'sek sek, köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım oyunlarının yanı sıra basketbol, voleybol gibi çizilen motiflerle öğrenciler teneffüslerde zaman geçirecekleri oyunlara kavuşuyorlar.

"Çocuklarımız teknolojinin esareti altında"

Günümüzde bilgisayar ve internet teknolojisinin gelişmesi ile birlikte bilgisayar oyunlarına karşı çocuklarda bağımlılığın arttığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Gelişen teknoloji büyük kolaylıklar sağlarken, diğer yandan da sağlığı olumsuz etkiliyor. Özellikle gençleri ve çocukları etkisi altına alan bilgisayar oyunları, öğrenme güçlüğünden sosyal bozukluğa kadar birçok rahatsızlığa davetiye çıkarıyor. Bilgisayar çağında masa başından ayrılamayan çocuklarımızın bu oyunları tanımadığını gördük. İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliği ile 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında yaptığımız çalışmayla okul bahçelerine belediye olarak unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyun motiflerini çiziyoruz. Öğrencilerimizin çocukluğumuzun oyunlarını bilmesini ve öğrenmesini istiyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz hem zaman geçirecekleri ve eğlenecekleri oyun alanlarına kavuşmuş oluyor hem de unutulmaya yüz tutulmuş çocuk oyunlarını öğreniyor. Ayrıca bu oyunlarla çocuklar dayanışmayı, birlikte hareket etmeyi öğreniyor, birlikte zaman geçirmenin keyfi ve mutluluğunu yaşıyor" dedi.

Tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü'nü de kutlayan Başkan Tok, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı birey olarak yetiştirmek bizim başlıca vazifemizdir. Belediye olarak tüm projelerimizde çocuklarımızı düşünerek hareket ediyoruz. Çocuklarımıza yönelik pek çok hizmet üretiyor, çocuklarımız için eğitim, kültür sanat ve spor etkinlikleri gerçekleştiriyoruz. Tüm çocuklarımızı eğitim, sosyal, sportif ve kültürel alanlardaki haklarını genişletirken onlar için huzur ve mutlu bir gelecek istiyorsak, onlara bırakacağımız en güzel miras sevgi, saygı ve hoşgörü olmalıdır" diye konuştu - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü İlkadım Belediyesi Erdoğan Tok Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title