Haberler

İlkadım Kaymakamı Seçim Öncesi Muhtarları Uyardı

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, “Siyasetçilere yakın olmakla iş çözeceğinizi zannetmeyin.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, "Siyasetçilere yakın olmakla iş çözeceğinizi zannetmeyin. Siyasetçi karar alır, biz icra ederiz" dedi.

İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım ilçesindeki muhtarlarla bir araya gelerek 7 Haziran'da yapılacak seçim öncesi muhtarlara uyarılarda bulundu. İlkadım Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen toplantıya İlkadım ilçe kurum amirleri ile İlkadım ilçesinde görev yapan muhtarlar katıldı.

"SELLER GİDER, KUMLAR KALIR, YİNE BİZ BİZE KALIRIZ"

Kendi hayatının bir bölümünde de siyaset olduğunu belirten İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, "Benim de hayatımın bir bölümünde siyaset var. Siyasetçilere yakın olursunuz, onlar size iyi gülerler. Onlar size böyle çok iyi hava verirler. Ama sonuç itibariyle siyasetçinin görevi ayrıdır, siyasetçi karar alır, biz icra ederiz. Siz siyasetçilere yakın olmakla işi çözeceğinizi zannetmeyin. En etkili siyasetçi gereği için kaymakamlığa yazı yazdıran siyasetçidir. Nihai noktada yine biz bakıyoruz. Onun için bütün bu siyasal ortamda, insanımız ve milletimiz için hizmet verecek bütün kardeşlerimize başarılar dileriz. Ancak seller gider, kumlar kalır, yine biz bize kalırız" diye konuştu.

"MUHTAR EL KİTABI OLUŞTURALIM"

Her bir kurumun kendi alanında sorumluluğu olduğunu ifade eden Atlamaz, "Muhtarlarımızın bu alanda hepsinde sorumluluğu var. Öncelikle benim gördüğüm kadarıyla muhtarlarımızın yetkilerinde ve sorumluluklarında net bir mevzuat çizgisini ve çerçevesini oluşturmuş değiliz. Burada arkadaşlarımızın ne kadar atak olmasına bağlı, ne kadar sorumluluğunun bilincinde olmasına bağlıdır. Eğer uygun görürseniz bir teklifte bulunmak istiyorum. Bir komisyon oluşturalım. Bu komisyonda muhtarlarımıza bir rehber eser çıkartalım. Her müdürlük kendi alanında muhtarlarımızın mevzuattan kaynaklanan sorumluluklarını, yetkilerini ve görevlerini özet şekilde koysun. Onun için biz 'muhtar el kitabı, muhtarlık klavuz belgesi' oluşturalım. İdarede en kolayı sorumluluğu paylaşmaktır. Nimet varsa benimdir, külfet varsa başkasınındır. Lider tipi idareci soruna çözüm arayan, topu taca veya havaya dikmeyen, kaleye yönlendirendir. Biz çözüm bulalım. Birilerinin şu sorumluluklarında zafiyet olduğunu söylemek o sorunu çözmüyor. O nedenle biz oturalım bütün bu olumsuzluklara rağmen 'biz ne yapabiliriz' diyelim. Yeterince sıcak değiliz. Hane halkı birbirine protokolle davete gelmez. Aklına gelen buraya gelsin. Benim kapım herkese her zaman açık" diye konuştu.

Muhtarların en önemli sorumluluklarından birisinin de mahallelerindeki durumu iyi olmayanları iyi tanımaları gerektiğinin altını çizen Atlamaz, "Muhtarlarımızın en önemli sorumluluklarından birisi bölgelerindeki fakir-fukara, garip gurebadır. Eğer kışın sobası yanmayan birisi varsa, eğer bir öğrencimiz imkansızlık nedeniyle eğitimini sürdüremiyorsa, eğer bir hastamız ilaç bulamıyorsa, eğer bir kimsesizimizin kapısı çalınıp 'nasılsın' denilmiyorsa, Allah sizden de sorar benden de sorar. Onun için sizler benim o bölgelerde elim, gözüm, kulağım ve gönlümsünüz. Sizin kanaatleriniz benim için çok önemlidir. Bu ekip havasını oluşturalım. İnsanımızı bir kişi ayrımsız, devletimizin şefkat elini hissettirelim" şeklinde konuştu.

"MAHALLEMİZDEKİ YABANCILARI TESPİT EDERSEK HUZURLU OLURUZ"

Mahallelerindeki yabancı kişileri iyi analiz etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Atlamaz, "Nüfus hareketliliği çok önemlidir. Bir bölgeye bir terörist girer, eğer bunu bir muhtar 'bir yabancı var, bunun nüfus kaydı yok mu?' derse, şehrin huzurunu altüst edecek bir eylem biranda yok olur. İstihbaratın bütün kaynağı nüfus hareketlerinin güzel takip edilmesine bağlıdır. Bir ülke medeni ülkeyse onun adresinde, onun kimlik bilgelerinde, onun tapu kadastro bilgilerinde tereddüt yoktur. Nettir, her şey kayıtlıdır ve anında en kısa zamanda kullanımına uygundur. Bu konuda bölgenizi mutlaka kontrolde tutun. Bugün sevgili yavrularımız adını bile bilmedikleri bir kısım maddelerle hayatları sönüyor. Gencecik, gül gibi yavrularımız eğitimlerini aksatıyor. Hatta bonzai gibi mikropları, zehirleri yüzünden gül gibi kara toprağa giriyorlar. Biz bu nüfus hareketlerini çok iyi belirlesek, biz muhtarlık olarak alanımızda boşluk bırakmazsak, bu bölgeye ne terör girer ne olumsuz bir kısım hareketler girer ne de neslimizi tehdit eden uyuşturucu o bölgelere ulaşamaz" ifadelerini kullandı.

"SAMSUNUMUZDA ÇOK CİDDİ 2 RAHATSIZLIK VAR"

"Samsunumuzda çok ciddi 2 rahatsızlık var" diyen İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, şunları kaydetti: "İlk geldiğim gün tespitini yapmaya çalıştım. Jandarmayı anında görevlendirdim. İki değişik proje haline getirdik. Emniyet müdürlüğü ile koordinesini gerçekleştirdik. Başka şehirde olmayan korkunç bir şey var bizde. Gece aydınlatmaları ölü gözü gibi. Başka şehirlere gidiyorsunuz pırıl pırıl, gece ile gündüz arası fark yok. Bizim şehrimize geliyorsunuz, direk dibini aydınlatamıyor. Bu olumsuzlukların en sevdiği şey karanlıktır. Aydınlanan bir yere hırsız gelemez, uyuşturucu pazarlayıcısı gelemez, terörist gelemez, orada olumsuzluk olamaz. Modern şehirlerde artık ölü bölge yok. Gerektiğinde helikopteri hazır tutuyorlar. Onun için bölgelerinizdeki yöneticileri de tahrik edin. Modern bir şehirde MOBESE kameralarında ve aydınlatmalarda zafiyet olmaz, ölü bölge olmaz. Bir afet, yangın, deprem, sel baskını olsa, biz oraları genel kameralardan bölgenin hasarlarını kriz masasından görmemiz gerekiyor. Allah yaşatmasın ama yaşatırsa da canlara mal olur. Ben yönetimin bütün hareketlerini ve projelerini muhtar arkadaşlarımla paylaşmak isterim. Benim ilçemdeki devletin bütün hareketini, bütün kurumların bütün faaliyetlerini muhtar arkadaşlarımın bilmesini isterim. Bilinçlice müdahil olmalarını, kanaatli olmalarını isterim. Onun için bulunduğunuz mevkileri ve makamları önemseyin. İsterseniz bizi imtihan edin." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Kaymakamlığı Turan Atlamaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title