Haberler

İlkadım'dan Esnafa Özel Hizmet

İlkadım Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnafa yönelik yeni bir hizmete imza attı.

İlkadım Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnafa yönelik yeni bir hizmete imza attı.

İlkadım Belediyesi tarafından esnafa yönelik başlatılan uygulamada ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren iş yerlerinin, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı alan esnafa ruhsatlarının çerçeveli bir halde ve belediye personeli tarafından bizzat verilecek. İlkadımlı esnafların yapılan işlemler ardından tekrar tekrar belediye binasına gelerek vakit kaybının yaşamaması için uygulamanın başladığını belirten İlkadım Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü İbrahim Doğan, "Zamanın çok kıymetli olduğu günümüzde iş yerlerinin ruhsatları ile ilgili işlemlerini tamamlayan esnaflarımızın ruhsatlarını almak için tekrar belediyemize gelerek zaman kaybetmemeleri ve bu nedenle iş yerlerini terk ederek işlerinin başından ayrılmamaları için bu uygulamayı başlattık" dedi.

İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının çerçeveli olarak teslim edilmesi uygulaması ile ilgili de açıklama yapan İbrahim Doğan, "2005/9207 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 11. Maddesi'nde işyeri açma ve çalışma ruhsatı, işyerinde herkesin görebileceği şekilde asılır. Kesin hüküm bulunduğundan ruhsatın işyerinde görünür bir yerde bulunması gerekmektedir" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi İbrahim Doğan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title