Haberler

İlkadım'da Yağmur Altında İftar

İlkadım Belediyesi’nin Şehit Berati Sokak’ta kurduğu komşu iftarında Anadolu ve Kadıköy Mahallesi sakinleri orucunu yağmur altında açtı.

İlkadım Belediyesi'nin Şehit Berati Sokak'ta kurduğu komşu iftarında Anadolu ve Kadıköy Mahallesi sakinleri orucunu yağmur altında açtı.

İlkadım Belediyesi komşu iftarları kapsamında her akşam farklı bir mahallede kurduğu iftar sofrası Ramazan'ın 7. gününde Kadıköy Mahallesi Şehit Berati Sokak'ta kuruldu. Şiddetli yağmura rağmen iftar öncesi kurulan iftar sofrasına tüm masaları tek-tek gezen Başkan Erdoğan Tok, orucunu vatandaşlarla birlikte açtı. Anadolu ve Kadıköy Mahallelerinin bir arada aynı sofrada buluştuğu komşu iftarında birlik ve beraberlik havası hakimdi.

"YAĞMUR İFTARA ENGEL OLMADI"

Komşu iftarları adını verdikleri iftar programlarıyla her akşam iki veya üç mahalleyi aynı sofrada bir araya getirdiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yoğun yağan yağmurun iftara engel olmadığını ifade etti. Yağan aşırı yağmura rağmen iftar programını yaptıklarını ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Yağmuru ramazan ayının bereketi olarak görüyoruz. Şiddetli yağan yağmura rağmen vatandaşlarımız iftar alanını terk etmedi. Vatandaşlarımız yağmura rağmen iftar programımıza ilgi gösterdi. Sağanak yağışı gören mahalle sakinleri evlerinden şemsiye getirerek yağmur altında iftarını yaptı. Bu şekilde mahalle sakinlerinin yağmur altında iftarını yapması, bir arada aynı ortamda birlik ve beraberlik örneği göstermesi ramazan ayının bereketidir" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlkadım Belediyesi Erdoğan Tok Kadıköy Yağan Yerel Haberler

title