Haberler

İlkadım'da Pazarcılara Kimlik Dağıtıldı

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe genelinde faaliyet gösteren 3 bin 500 pazarcı esnafına kimlik kartı ve fiyat etiketi dağıttı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe genelinde faaliyet gösteren 3 bin 500 pazarcı esnafına kimlik kartı ve fiyat etiketi dağıttı.

Pilot bölge olarak belirlenen Doğumevi Hastanesi pazar esnafına ilk kimlik kartı ve fiyat etiketlerini İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok verdi.

Tok, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, belediye olarak Karadeniz'de bir ilke imza attıklarını söyledi.

Pazar yerlerini disipline etme adına bir çalışma başlattıklarını vurgulayan Tok, "Pazarcılarımıza kimlik kartı oluşturmuş olduk. Karadeniz'de bir ilke imza atmış olduk. Buradan alışveriş yapan kişiler kimlerden alışveriş yapmış olduklarını burada görmüş oluyorlar. Dolayısıyla bir şikayet söz konusu olduğu zaman kimi şikayet edecekleri noktasında da bir ön bilgileri olmuş oluyor. Ayrıca fiyat listelerimizi de oluşturmuş olduk. Artık burada satılan malların üzerilerine fiyat etiketlerimiz var. Bu etiketleri zorunlu olarak göstermek durumundalar. Burada hangi malı kaç liraya sattıklarına dair fiyatlarını yazmaları zorunlu hale getirdik" dedi.

Vatandaşların aldıkları ürünlerin kilogram kontrolünü yapması için pazar yerlerine hassas teraziler yerleştirildiğine de dikkat çeken Tok, "Pazarın etrafına hassas kantar yerleştirdik.  Vatandaşlarımız şüphelendikleri kilo ile ilgili bir sorunları varsa aldıkları ürünleri bu hassas tartıya gelerek burada tartabilirler. Zaten esnaflarımız burada yıllarca esnaflık yapan kişiler oldukları için o noktada çok büyük bir sıkıntı yaşamıyoruz ama en azından bir güvence olması düşüncesi ile bu hassas kantarımızı da halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Bu konuda vatandaşımız da memnun, satıcı da memnun. Satıcımız hassas kantarımızdan, kimlik kartından, fiyat etiketinden memnun olduklarını ifade ettiler" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Tok Karadeniz İlkadım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title