Haberler

İlk Yerli Üretim Çizgi Makinesi

Güncelleme:

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde faaliyet gösteren ALTEKMA Grup, hava meydanlarındaki çizgi çalışmalarında kullanılan çizgi makinelerinin yerli üretimine geçti.

ALTEKMA Grup devlet hava meydanlarında kullanılmak üzere üretilen yol çizgi makinelerini basına tanıttı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) bağlı ellinin üzerindeki havalimanında kullanılacak ilk yerli kendinden yürür pist çizgi makineleri teslim edilecek.

YÜZDE YÜZ YERLİ ÜRETİM

Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun ve çok sayıda davetlinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan ALTEKMA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Durmuş "Bize olan inanç ve güvenlerinden dolayı DHMİ'ye teşekkür ediyoruz. Yüzde yüz yerli üretim ile sektörümüzde bir ilki gerçekleştirdik. Grup firmaları olarak kurulduğumuz günden beri milyonlarca kilometre çizgi çizdik ve onlarca ülkeye yüzlerce makine sattık.

ŞİRKET KAMUNUN İHTİYACINI KARŞILIYOR

Bu durumu kendinden yürür pist çizgi makinesi ile taçlandırmak şirketimiz için önemli bir gurur kaynağıdır. Dünyada başta trafik güvenliği ve yol çizgi sektörü çok hızlı büyüyen bir pazardır. Üniversitelerle beraber yürütülen yoğun Ar-Ge ve mühendislik çalışmaları ile bugüne kadar ithal edilen makineleri günümüzde ihracata çeviren ALTEKMA, hali hazırda Türkiye'de Karayolları ve Belediye gibi diğer kamu kurumlarının da çizgi ihtiyaçlarını karşılayan makineler üretiyor" dedi.

Kullanım ile ilgili kuruma verilecek eğitimlerin ardından makinelerin 25 Nisan'da havalimanlarına teslim edileceği bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Aydın İzmir Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (57)

GAMZE:

BU ARACLA 150 YIL ONCE INGILIZLER HIDISTANDA DOLASIRDI BRE KAZMALAR, BULA, BUNU MU ICAT ETTINIZ YOBAZ CARIKARI

9
14
yanıtYanıtla
GUGET:

ortada icat diye bir iddia yok, dışarıdan alınan bir makinanın, yerli üretim olarak yapılması sayesinde bir kazanç var

yanıt11
yanıt2
ali:

yobaz sensın turk vatandası olgun saıbelı avrupa hayranlıgı var oda akp den yedıgın bıseyı hazmedemedıgınden dolayı

yanıt3
yanıt3
gs:

geri zekalı yobaz gamze zorunamı gitti!

yanıt6
yanıt5
yavuz:

yobaz senin beynin güncelle artık beynini

yanıt4
yanıt3
göc men:

avrupali BIRCOK firmanin kurulusu sanayinin baslangici 1800 lü yillrda hatta dahada eskiye dayniyo siz simdikileri asagilamak icin biz yapamiyoz muhabbetinizdesiniz cumhuriyeti kuran arkadaslar 2000 e kadar ne yapmislare bir liste yapin bende bileyim saltanati yik hilafeti yik kendi saltanatini kur halkin aclik icinde sen her aksam balo parti ye ic yat partiye banka kur sucsuz insanlari hain diye katlet muhalif olani as kes 40 sene tek parti padisahi indir kendi saltanati kur oh ne dünya

6
10
yanıtYanıtla
CONTA:

SEN SATILIK PARALI AK TROL GOCMENIMISIN, AVANTADAN GECINYON GALIBA BG GOCMENI LAVUK

yanıt6
yanıt3
Zxcv:

Harbiden 150 sene evvel ki ilk arabalara benziyor , yabancilarda ne tarım yol orman araçları var bununla mi ovunecegiz?

9
7
yanıtYanıtla
can:

bıde sen bısey yapta gorelım bakalım

yanıt5
yanıt3
21:

Ne bekliyon , 100km hıza 5 saniyede ulaşmasını mı ? Şu kadar benzin harcayıp bilmem ne kadar yol gitmesinimi ? Gerçek KOYUNlar sizlersiniz.

yanıt1
yanıt0
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title