Haberler

İlk Türk Hava Şehitleri Anıldı

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Öcal: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında ilk Türk hava şehitlerimiz Fethi, Sadık, Nuri beyleri ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz"

Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında ilk Türk hava şehitlerimiz Fethi, Sadık, Nuri beyleri ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Edirnekapı'daki Sakızağacı Hava Şehitliği'nde gerçekleştirilen ilk Türk hava şehitlerinin ölümlerinin 100. yılı nedeniyle düzenledikleri anma töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Öcal, 27 Şubat'ın Türk Hava Kuvvetleri'nin tarih yazdığı İstanbul-Kahire prestij seferinin 100. yıl dönümü olduğunu belirterek, 100 yıl önce 3 hava kazası ve 3 şehit vererek tamamladıkları seferin, dönemin en büyük hava harekatlarından birisi olduğunu söyledi.

İlgili makamların ilk hava şehitleri Fethi, Sadık ve Nuri beylerin anılması ile ilgili bir şey yapmayacaklarını öğrenince harekete geçtiklerini ve tören yapmaya karar verdiklerini belirten Öcal, şunları kaydetti:

"Yetkililere diyoruz ki siz Türk milletinin kahramanlarına karşı saygı ve vefa gö biz gösteririz. İlk Türk hava şehitlerini 100. yıl dönümünde anmak istemezseniz Türk milleti olarak bizler anarız. Bu törenin yapılacağı yer şehitlerimizin yattığı Suriye'nin başkenti Şam'daki Emevi Camisi Selahattin Eyyübi Türkibe'nin bahçesi olmalıydı. Şu an o şehit mezarlarının savaş ortamına nasıl bir perişanlık içinde olduğunu tahmin bile edemiyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında ilk Türk hava şehitlerimiz Fethi, Sadık, Nuri beyleri ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz." - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Celal Öcal İstanbul Politika Güncel Haberler

title