Haberler

Türbanlı İlk Belediye Başkan Adayı MHP'den

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2014 yerel seçimleri öncesi belediye başkan adaylarının 252'sini Ankara Arena Spor Salonu'nda tanıttı. En çok ilgiyi ise, Zonguldak Kilimli İlçesi'nden aday gösterilen türbanlı kadın aday Hülya Akdeniz çekti. Böylece MHP, AK Parti'den önce türbanlı bir adayı seçim yarışına sokmuş oldu.

ANKARA'YA MEVLÜT KARAKAYA

Bahçeli, bir süredir kulislerde ismi geçen Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın Ankara adaylığını açıkladı. Adana'da oldukça sevilen Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile yarışa girecek olan Bahçeli, Antalya'da da merkez sağdan bir ismi, eski DYP'li, MYK üyesi Kemal Çevik'i aday gösterdi.

TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak memleketi Aydın'dan aday gösterilirken, Kütahya Milletvekili Alim Işık da Kütahya Belediye Başkan adayı olarak listede yer aldı.

ESKİ FUTBOLCU, KOCAELİ ADAYI

Balıkesir'de mevcut belediye Başkanı İsmail Ok ile yoluna devam etme kararı alan MHP, Kocaeli'de eski futbolcu, MYK üyesi Saffet Sancaklı'yu aday gösterdi. Mersin'de Burhanettin Kocabaş ve Ordu'da da MHP eski Milletvekili Cemal Enginyurt belediye başkanlığı için aday gösterilen isimler oldu.

LİSTEDE 3 KADIN ADAY

MHP'nin açıklanan adayları arasında üç kadın da yer aldı. En çok ilgiyi ise, Zonguldak Kilimli İlçesi'nden aday gösterilen türbanlı kadın aday Hülya Akdeniz çekti. MHP'nin engelli adayı Arif Yener, Burdur Çeltikçi'den aday gösterildi.

MHP'NİN BAZI BÜYÜKŞEHİR VE İL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI ŞÖYLE:

- Adana: Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü

- Ankara: MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya

- Antalya: MYK üyesi Kemal Çelik

- Aydın: TBMM Meclis İdare Amiri Ali Uzunırmak

- Balıkesir: İsmail Ok

- Kocaeli: MYK üyesi Saffet Sancaklı

- Mersin: Burhanettin Kocamaş

- Ordu: Cemal Enginyurt

- Manisa: Cengiz Ergün

- Aksaray: Rıfkı Karabatak

- Bartın: Cemal Akın

- Bayburt: İdris Aydın

- Burdur: Nadir Özcan

- Çankırı: Hakkı Yalçın

- Giresun: Orhan Erzurum

- Gümüşhane: Mustafa Canlı

- Isparta: Yusuf Ziya Günaydın

- Kırklareli: Derya Bulut

- Kilis: Hasan Mısırlıgil

- Kütahya: Alim Işık

- Osmaniye: Kadir Kara

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Zonguldak Akdeniz Kilimli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title