Haberler

"İlk Süt Dişi Çıktığında Günde İki Kez Fırçalanmalı"

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, annelere yönelik "Bebeklerde süt dişi bakımı ve emzirme dönemi beslenme" konulu bir seminer verdi.

Seminerde Diş doktoru Müzeyyen Şengezer ve Uzman Diyestisyen Billur Filiz, katılımcıları merak edilen hususlar hakkında bilgilendirdi.

Toplum sağlığını iyileştirici birçok farkındalık projesi üreten Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, annelere yönelik bir seminer daha gerçekleştirdi. Emzirme ve 0-1 yaş dönemi beslenme konusunun ele alındığı eğitimi, Sağlık İşleri Müdürlüğü personellerinden diş doktoru Müzeyyen Şengezer ve Uzman Diyetisyen Billur Filiz verdi. Uzman doktorlar, annelerin özellikle merak ettiği sorular üzerinde aydınlatıcı bilgiler paylaştı.

"Uzun Dönem Biberon Kullanmak Sakıncalı Olabilir"

Bebeklerin süt dişlerini alt çenenin ön bölgesinde çıkmaya başladığını , 36 aylık olmadan 20 adet diş çıkacağını belirten Doktor Şengezer, "Çocuk doğduğu andan itibaren temiz bir bezin hafifçe nemlendirilmesi, işaret parmağımızla damak üzerinde gezdirilmesi ve üst tabakada oluşan mikropların giderilmesi gerekir."dedi. Erken süt dişi kaybında , diş kaymalarını engellemek için yer tutucu takılmasının öneminden bahseden Şengezer, Uzun vadede biberon kullanımının çürümelere yol açtığını ve sürekli kullanımından kaçınılması gerektiğini ifade etti. Şengezer, ilk süt dişi çıkan bebeklerin dişlerinin günde 2 kez fırçalanmasının önemini vurguladı ve "Diş fırçaları en geç 4 ay içerisinde değiştirilmelidir." dedi.

"Ne Kadar Çok Emzirirseniz O Kadar Sütünüz Artar"

Diyetisyen Billur Filiz ise emzirme döneminin oldukça hassas olduğuna dikkat çekti. Bu dönemde anne bebeğini ne kadar çok emzirirse süt üretiminin o derecede çoğalacağını aktaran ve günlük tüketilen su miktarının 1 litre daha arttırılması gerektiğini kaydeden Filiz, "Süt oluşumu hamilelik döneminizin 6. Ayından itibaren oluşmaya başlar. Beslenmenin yeterli ve dengeli yapılması hem hamilelik döneminde hem de doğum sonrası dönemde çok önemli." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title