Haberler

    İlk Sürüş: Honda Hr-V Kaldığı Yerden

    CARMEDYA.COM – SUV denildiğinde akıllara ilk gelen model hiç kuşkusuz bu sınıfı yaratan Honda’nın HR-V modeli olacaktır.

    SUV denildiğinde akıllara ilk gelen model hiç kuşkusuz bu sınıfı yaratan Honda’nın HR-V modeli olacaktır. İlk kez 1999 yılında satışa sunulan ve üretimine 2007 yılında son verilen HR-V, uzun bir aradan sonra tekrar öncüsü olduğu sınıfa dönüyor.


    1999 ile 2007 yılları arasında 110 bin adetten fazla satış rakamına imza atan HR-V, modern tasarımı ve yeni teknolojileriyle Göcek’te gerçekleşen basın lansmanının ardından 89 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu.



    Soichiro Honda tarafından 1948 yılında kurulan ve sadece 2015 yılında 27 milyondan fazla müşteriye ulaşan Honda 4.7 milyon otomobil, 17.1 milyon motosiklet ve 6 milyon güç ürünü satışı gerçekleştirdi. Son iki yılda yeni ürünleriyle otomobilseverlere ulaşan Honda, Autoshow 2015 Fuarı’nda bu heyecanını “Her şey şimdi başlıyor” sloganıyla müşterilerine duyurmuş ve yeni Civic Type R, Jazz, HR-V, dizel otomatik seçeneğiyle yeni CR-V ve NSX modellerini sergilemişti. Markada esen yenilik rüzgarının son örneği olan HR-V artık Türkiye yollarında yerini alıyor.



    Honda HR-V basın toplantısında açıklamalarda bulunan Honda Türkiye Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Sümer, “Kuruluşumuzdan bu yana Honda olarak teknolojiyi insanların hayatını kolaylaştırmak ve eğlenceli hale getirmek için kullanarak, tutkuyla, farklı ürünler üretiyoruz. Son iki yıldır yeni ürünlerimizle de pek çok heyecana şahitlik ettik. Bu heyecanı gerek Honda çalışanlarının gerek Honda ürünlerini satanların ve özellikle Honda markalı bu ürünlere sahip olan herkesin paylaştığını görüyoruz. Markamız 2015 yılından bu yana tam 6 yeni modelle tarihinde en özel dönemi yaşıyor. Sunduğumuz bu ürünlerin her biriyle de müşterilerimizin tüm beklentilerini karşılamış oluyoruz. Küçük SUV pazarına yeni bir yaklaşım kazandıran yeni Honda HR-V’nin bir SUV kadar güçlü ve bir coupe kadar dinamik tasarımıyla crossover segmentine yeni ve benzersiz bir seçenek olacağına inanıyoruz. Yeni Honda HR-V, bir MPV kadar geniş ve fonksiyonel iç mekan sunarken ayrıca birbirine tamamen zıt iki kavram olan sürüş keyfiyle yakıt verimliliğini aynı potada eritiyor. Görüldüğü üzere Honda’nın yeni nesil araçlar serisinin bir parçası olan Honda HR-V yeniden müşterilerimizin beğenisine sunulurken Honda, hayata geçirdiği yenilikler, müşterilerinin yaşamını daha iyi kılmak için geliştirdiği teknolojilerle Honda sahibi olmaktan gurur duyan müşteriler yaratmaya devam ediyor” dedi.





    Yeni Honda HR-V’ye, başlangıç seviyesi olan Premium’da 1.5 litrelik benzinli motor ve 6 ileri manuel şanzıman seçildiğinde 89 bin 900 TL’ye sahip olmak mümkün. Yeni Honda HR-V’nin giriş seviyesi olan Premium versiyonunda Lastik Basınç İkaz Sistemi, Şehiriçi Aktif Fren Sistemi, Elektrikli Park Freni, Start&Stop Sistemi, bluetooth telefon kiti, hız sabitleyici, otomatik klima ve sihirli katlanan arka koltuklar standart olarak yer alıyor. Elegance ve Executive donanımlardaysa Çarpışma Uyarı Sistemi, Şerit Takip Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tanıma Sistemi, Akıllı Hız Limitleyici, 7 inçlik dokunmatik ekranlı Honda CONNECT multimedya sistemi, navigasyon, katlanan yan aynalar, çift bölgeli otomatik klima ve Aktif Uzun Far Kontrol Sistemi standart olarak yer alıyor. Özel bir HR-V’ye sahip olmak isteyenlere Executive seviyesinde anahtarsız giriş sistemi ve çalıştırma düğmesi, ışığa duyarlı otomatik kararan dikiz aynası, geri görüş kamerası, ısıtmalı ön koltuklar, deri-kumaş kaplı koltuklar, gündüz yanan LED farlar, tavan rayları, açılabilir panoramik cam tavan, karartılmış arka camlar ve 17 inçlik jantlar sunuluyor.



    HR-V’de 130 HP gücünde 1.5 i-VTEC benzinli ve 120 HP gücünde 1.6 i-DTEC dizel olmak üzere iki farklı motor seçeneği yer alıyor. Her iki motor da 6 ileri manuel şanzımanla donatılıyor. 1.5 i-VTEC motor seçeneği için, sürekli değişken CVT otomatik şanzıman da sunuluyor. 1.6 i-DTEC dizel motor ise sadece 6 ileri manuel şanzımanla birlikte geliyor. Otomatik şanzıman ise bu modele 2017 sonunda gelecek.


    Benzinli motor seçeneğinde manuel şanzımanla karma kullanımda 5,6 lt/100 km’lik tüketim değerlerine erişilebilirken otomatik şanzımanda 5,2 lt/100 km’lik tüketime ulaşılabiliyor. Dizel motorla donatılmış yeni HR-V, 4,0 lt/100 km’lik tüketim değerine sahip. Önden çekişli HR-V’nin manuel şanzımanlı versiyonları 192 km/s’lik maksimum hızda seyredebiliyorken, CVT otomatik şanzımanlı versiyonlar maksimum 187 km/s’lik hıza çıkabiliyor.


    Özellikle dizel versiyon sessiz ve alt devirlerden itibaren atak bir karakter segileyen motoru sayesinde keyifli sürüşler vaad ediyor. Yüksek gövde yapısı ve geniş camlarıyla iyi bir görüş alanı sunan HR-V, sertliği iyi ayarlanmış süspansiyonlar sayesinde yol tutuş ve konfor arasındaki denge konusunda oldukça başarılı diyebilirim.



    Aracın içerisinde ergonomik açıdan önemli bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Koltuk tasarımları da yine bu sınıf bir otomobil için başarılı. Japon markaların genel olarak Avrupalı rakiplerine göre demode kalan ön panel ve iç mekan tasarımları da artık yerini modern ve şık bir tasarım çizgisine bırakmış. Şık detaylar aracın içindeki kalite algısını arttırıyor.


    Çok yönlü kullanıma olanak tanıyan ve geniş bir iç mekan hacmi ve bagaj sunan HR-V, gerek şehir içi, gerekse de şehir dışında tercih edebileceğiniz bir seçenek.


    Yazı: Önder Canözer / Fotoğraf:Honda


    Mekan: Göcek

    Kaynak: Carmedya.com / Otomobil

    Türkiye Göcek Honda Otomobil Haberler

    Bakmadan Geçme

    20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title