Haberler

İlk Şarkılar"In İlk Konseri Yenimahalle'de

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Ankaralı hayranlarıyla buluştu.

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde Ankaralı hayranlarıyla buluştu.

Konseri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar'la birlikte izledi. Say'ı dinlemek için saatler önce salonu dolduran binlerce müzikseverin yanı sıra konsere CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Rıza Türmen, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen ile TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak da katıldı. Beş kıtada sürdürdüğü konserleri ve yankı uyandıran CD'leriyle tüm dünyada aranan bir piyanist olan ve çok sayıda uluslararası ödüle sahip olan Say, Yenimahallelilere unutulmaz bir gece yaşattı. "İlk Şarkılar" adlı albümündeki eserleri ilk kez Yenimahalle'de çalan Say, konsere usta şair Nazım Hikmet'in 112. doğum gününde yine Hikmet'e ait "Memleketim" adlı şiire yaptığı bestesiyle başladı. Say, albümünde yer alan Metin Altıok, Cemal Süreyya, Ömer Hayyam, Can Yücel, Pir Sultan Abdal, Orhan Veli ve Muhyiddin Abdal'ın şiirlerine yaptığı birbirinden değerli besteleri ardı ardına çaldı. Say'a vokalist Serenad Bağcan eşlik etti.

Yaklaşık iki saat süren konserin ardından "İlk Şarkılar" adlı albümünü imzalayan Fazıl Say, hayranlarıyla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimahalle Belediyesi Fazıl Say Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title