Haberler

İlk Maratonunda Birinci Oldu

Üç olimpiyat şampiyonluğu bulunan Etiyopyalı atlet Bekele, maraton mesafesindeki ilk yarışında ipi ilk sırada göğüsledi.

Erkekler 5 bin ve 10 bin metre dünya rekortmeni Etiyopyalı Kenenisa Bekele, maraton mesafesindeki ilk yarışı olan Paris Maratonu'nu kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen 42 bin 195 metrelik mücadelede bitiş çizgisini, 2 saat 5 dakika 3 saniyede geçen Bekele, 2012 yılında Stanley Biwott tarafından kırılan yarış rekorunu (2: 05: 11) 8 saniye geliştirerek, erkekler kategorisinde birinciliğe ulaştı.

Sakatlıklar yüzünden Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2009 Dünya Atletizm Şampiyonası'ndan bu yana önemli bir organizasyonda madalya kazanamayan Bekele'nin vatandaşı Limenih Getachew, 2: 06: 48 ile ikinci, Kenyalı Luka Kanda, 2: 07: 59'luk süresiyle üçüncü oldu.

Kadınlarda ise birinciliği, 2: 22: 41'lik derecesiyle Kenyalı Flomena Cheyech elde etti. Etiyopyalı Yebrgual Melese'nin 2: 26: 18 ile ikinci olduğu yarışta, bir başka Etiyopyalı Ahmed Zemzem, 2: 29: 34'lük zamanıyla podyumun son basamağına çıktı.

31 yaşındaki Bekele, 2013'ün eylül ayında ilk yarı maratonunu koştuğu İngiltere'nin Newcastle kentinde Haile Gebrselassie ve Muhammed Farah'ı geride bırakmıştı.

Etiyopya'nın kadınlar kategorisindeki bir diğer yıldızı Tirunesh Dibaba da 13 Nisan'da düzenlenecek sezonun 6 büyük yarışından biri olan Londra Maratonu'nda kariyerinin ilk maraton mücadelesine çıkacak. - Ankara

Kaynak: AA / Spor

Fransa Paris Spor Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title