Haberler

İlk Maaşları Devlete Gitti

Güncelleme:

Genel Sağlık Sigortası kapsamında yaptırılması gereken gelir testinde, son gün kaosu yaşandı. Yeni işe giren ve geçmişe ait borç çıkarılan gençler "İlk maaşımız devlete gitti" diyor.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında, özellikle işsiz gençlerin 306 lira aylık prim ödememek için girdiği gelir testinde, dün son gündü. Bu nedenle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarında tam anlamıyla kaos yaşandı. İşte o gençlerin feyratları:

HEM İŞSİZ HEM BORÇLU

Bora Yanık: 4 yıldır iş bulamıyorum. Bana 6 bin 700 lira borç çıkartıldı. Üstelik borç için tebligat da almadım. Sigortasız olduğum için borç çıkmasın diye hastanenin kapısından geçmiyorum.

Burcu Günay: Üniversiteden yeni mezun oldum. Henüz işim yok. Gelir testi yaptırmam gerektiğini de haberlerden duydum.Yağmurda sıra bekliyoruz.

"O DÖNEMDE ASKERDEYDİM"

Güliz Çatalkaya: Oğlumuzun gelir testini yaptırmaya geldik ama yoğunluktan dolayı başvuru formları bitti. Memurlar fotokopi çekmeye yetişemiyor. Oğlumuza 3 bin lira borç çıkarılmış.

Umutcan Bektaş: Askerlik yaptığım döneme ilişkin borç çıkarılmış. Bunu sildirmek için başvuru yapacağım. Vatani görevde olduğumu devlet bilmiyor mu?

"DEVLETTEN ALACAKLIYIM"

ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu Orçun A. kendisine çıkarılan 2 bin liralık borca tepki gösterdi. "Bu ülkenin en iyi üniversitelerinden birinden mezunum ama bir yıldır işsizim. Asıl devlet bana borçlu" ifadelerini kullandı.

"İŞYERİNDEN İZİN ALDIM"

İşyerinden izin alarak gelir testi yaptırmaya geldiğini söyleyen Yasin Kalyoncu, "Devletin bizden gizli işleri yüzünden kendi işimizden de oluyoruz" diye tepki gösterdi. "Mezun olduk, işsiz kaldık. Borç çıktı. İş bulduk. İşten izin alıp ilk maaşımızı devlete vermeye geldik" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (45)

DDF:

Bu bir zulümdür. İşe yaramaz muhalefetin bu konu için ortalığı ayağa kaldırması gerekirdi ama oda yok. . !!!

21
9
yanıtYanıtla
Naim sağlam:

kaynak yok diyenler size sesleniyorum. . . . kaynağı yarattınız işte. işsizlere iş bulacağınıza daha parasız insanların ağzındaki ufacık lokmanın peşine düştünüz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. hepinizi Allah''a havale ediyorum. prim yatırma günüm dolduğu halde bu yatırttığınız paralar haram olsun. . . .

23
0
yanıtYanıtla
hakan:

Gençler AKP ye oy verip buradan laga luga yapmayın sonradan. onu baştan düşünecektiniz. Bedeva eşya alıp oy vermesi değil o. ( Sözüm verip şimdi gtü sıkışanlara )

21
0
yanıtYanıtla
VANLI:

HELAL sana hakan

yanıt7
yanıt0
şaka mı bu:

daha oy versinler. Yakında donumuzu bile alacak bu akp.

20
1
yanıtYanıtla
bbbbb:

okuyoruz diye devlete borçlanıyoruz bu nasıl adalettir okul da mı okumycaz artık cahıl gencler ıstıyorlar heralde lanet olsun sana akp allah belanızı versin zaten asgari ücretten bile vergi alıyosun işsiz gençten ne ıstıyosun allahın belası sizin gibi muhalefete de yazıklar olsun ses seda yok arkamızda kımse yok hırsızlarla yonetılıyoruz cebımızde olmayan paraya bıle goz dıktıler hakkım haram zıkkım olsun bilalinden çıksın inşallah

21
0
yanıtYanıtla
beter olun:

olum valla bu kadar soktuktan sonra hala yüzde kırkbir aldı ya soktukça millete yarıyor. gss den sonra yüzde kırkbeş alır. ben de vereceğim bu kez bu millete tam bitirmek lazım millet dürüst adam istemiyor laf cambazı istiyor güya ımf ye borcumuz yoktu. dün açıklandı dıi borç 405 milyar dolar, iç borç 300 milyar dolar 705 milyar doları 3 le çarp 2. 1 trilyon lira(yeni para ile) eder. torunlarınızın torunu bile borcu ödeyemez. layıkınızı bulmuşsunuz genzinize kadar çekin

19
0
yanıtYanıtla
........:

doğru tespit tebrik ederim helal olsun. yazdıklarının altına imzamı atarım. Bir millet nasıl yönetilmeye layıksa öyle yönetilir. Öncekiller resulallah efendimize, fatihe layıktı bu toplum da bunlara layık

yanıt14
yanıt0
ahmet:

Duzeltme yapayim 2.1 katrilyon

yanıt9
yanıt0
yok artık:

müstahak oy verenler oylar akape ye maaslar devlete sonra ağlayın. . a hiç oy kullanmayanlarda oy kullanıp gereğini yapmadı diye suçlu. . . dante''nin dediği gibi tarafsızlarda cehennemde yanacak. . .

19
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title