Haberler

İlk Kez Yayınlanan Fotoğraf Ve Görüntülerle "Bir Hürriyet Tü

İTO, Bugüne Kadar Hiç Yayımlanmamış Çanakkale Savaşları Fotoğraf ve Görüntülerinden Oluşan "bir Hürriyet Türküsü" Adlı Albümü Tanıttı

İTO, bugüne kadar hiç yayımlanmamış Çanakkale savaşları fotoğraf ve görüntülerinden oluşan "Bir Hürriyet Türküsü" adlı albümü tanıttı

Albüm, fotoğraf, mektup, harita ve belge gibi 300'den fazla görsel malzeme ile Atatürk'ün "Arıburnu Muharebeleri ve Anafartalar Askeri Raporları'nı kapsıyor.

Genelkurmay'ın arşivinden dernelerek hazırlanan albümdeki fotoğraflar ve görüntüler tarihin en yoğun dönemine, "Ölüm-Kalım Günleri"ne ışık tutuyor.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ilk kez yayınlandığını belirttiği görüntü ve fotoğraflardan oluşturulan "Bir Hürriyet Türküsü" adlı Çanakkale Savaşları fotoğraf albümünü tanıttı.

"ÖLÜM KALIM GÜNLERİNE" IŞIK TUTUYOR.

Tanıtım toplantısına İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve Hürriyet yazarı Doğan Hızlan katıldı.

Albümdeki fotoğraf ve görüntüler, "Ölüm kalım günlerine" ışık tutuyor. 300'den fazla görsel malzeme ile Mustafa Kemal Atatürk'ün "Arıburnu Muharebeleri ve Anafartalar Askeri Raporları"nı kapsayan albüm ilk etapta beş bin adet basıldı. Genelkurmay'ın arşivinden yararlanılarak hazırlanan albüm, 350 sayfadan oluşuyor. İlk kez yayınlanan 4 fotoğrafın dışında albümün içinde yine bugüne kadar yayımlanmamış görüntülerin de aralarında bulunduğu 18 dakikalık bir CD bulunuyor.

"ALBÜMÜ OKUYUN"

Doğan Hızlan albüme katkı sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmanın son derece önemli olduğunu söyledi. Albümün o döneme ışık tuttacağının da altını çizen Hızlan, fotoğraf albümünün 'Okunması' gerektiğini söyledi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş da böyle bir çalışmanın hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title