Haberler

İlk Kez Yapılan Ameliyatla Yaşama Tutundu

Güncelleme:

Ramazan Şahin'de ki 10 cm'lik tümör, Göğüs Cerrahisi Kliniği doktorları Op. Dr. Mustafa Gültekin ve Op. Dr. Murat Ersin Çardak tarafından yapılan başarılı ameliyat ile tedavi edildi.

Beyhekim Devlet Hastanesi, ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor.

60 yaşındaki Ramazan Şahin'e yapılan tahlil ve tetkikler sonucunda kalbin ön tarafı ile göğüs kemiğinin altında 10 cm'lik tümör saptadıklarını belirten Op. Dr. Gültekin,"Tümör'ün hayati organların bulunduğu bir bölgede olması ve büyüklüğü hastamıza yaptığımız operasyonun risklerini çok arttırmaktaydı. Allaha şükür yaptığımız başarılı ameliyat sonrası tümörü çıkarttık. Bu tümör yüz binde bir görülen nadir bir tümördür, tedavi edilmediği takdirde dev boyutlara ulaşabilmekte ve hastanın hayatını kaybetmesine neden olabilmektedir" dedi.

Göğüs ağrısı, kas güçsüzlüğü, inatçı öksürük ve nefes darlığı şikayetleri olan hastaların göğüs cerrahisi veya göğüs hastalıkları polikliniğinde muayene olmalarının önemine de vurgu yapan Gültekin,"Hastamızda rastladığımız ve tümörütimoma adını verdiğimiz tümör, göğüs kemiğinin hemen altında kalbe çok yakın bir bölgeye yerleşmiş olan bir tümördür. Çoğunlukla tesadüfen yapılan kontroller esnasında bulunabilir. İlk tedavisi ameliyatla kitlenin vücuttan çıkarılmasıdır" dedi.

Beyhekim Devlet Hastanesi'nde nadir merkezlerde yapılabilen pek çok ameliyatın başarı ile gerçekleştirilebildiğini söyleyen Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Adnan Tekin'de, "Hastanemizin teknik cihaz donanımında ve uzman sayısı alanında kaydedilen iyileştirmeler sonucunda ciddi ameliyatların yapılması mümkün hale gelmiştir. Hastanemiz doktorları Türkiye'nin pek çok hastanesinde yapılması imkânsız olan ameliyatları başarı ile yapabilmekte ve hastalarımızı sağlığına kavuşturmaktadır" dedi.

Konya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz'da yaptığı açıklamada kamu hastanelerinden gelen bu tür güzel haberlerin ne kadar doğru yolda ilerlediklerinin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Kamu hastanelerinin pek çok özel hastanede dahi yapılamayan ameliyatları başarı ile gerçekleştirebildiğini vurgulayan Darılmaz, "Vatandaşlarımızın sağlıklı ve mutlu bir şekilde hastanelerimizden ayrılması bizleri de son derece sevindirmekte ve bundan sonra atacağımız adımların hızlanmasına vesile olmaktadır. Böylesine zor ve riskli bir ameliyatı başarı ile tamamlayan ve hastamızın sağlıklı bir şekilde taburcu olmasını sağlayan Beyhekim devlet hastanesi yönetici ve doktorlarına da teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Ramazan Şahin Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title