Haberler

İlk Kez Uçağa Binmenin Mutluluğunu Yaşıyorlar

Doğu Koleji tarafından 19 Şubat tarihinde yapılan "Uzay" Konulu yarışmaya katılan Fethiye Kadıköy Ortaokulu'nun 12 öğrencisi, 3 bin öğrencinin katıldığı ve sadece 48 öğrencinin kazandığı yarışmanın kazananları arasında yer aldı.3 bin öğrencinin...

Doğu Koleji tarafından 19 Şubat tarihinde yapılan "Uzay" Konulu yarışmaya katılan Fethiye Kadıköy Ortaokulu'nun 12 öğrencisi, 3 bin öğrencinin katıldığı ve sadece 48 öğrencinin kazandığı yarışmanın kazananları arasında yer aldı.

3 bin öğrencinin katıldığı Doğu Koleji tarafından düzenlenen Uzay konulu yarışmaya 12 öğrenci ile katılan Kadıköy Ortaokulu yarışmada büyük bir başarı elde etti. Yarışmaya katılan 12 öğrencinin tamamı Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat tarafından değişik hediyelerle ödüllendirildiler. Başarılı öğrenciler için düzenlenen törene Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Şube Müdürleri Timur Ergün ve Esma Çelik'in yanı sıra okul Müdürü Tevfik Günlü, Okul Aile Birliği Başkanı Adem Akar ile başarılı öğrenciler katıldılar. Başarılı öğrencileri değişik hediyeler ile ödüllendiren Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Okul Aile Birliği Başkanı Adem Akar ve Öğrencileri yarışmaya hazırlayan Kadıköy Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Göksel Vatansever'e teşekkür ederek birer plaket takdim etti. Başarılı Öğrencilerin hediyelerini ise Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ve diğer ilgililer takdim etti.

Düzenlenen törende konuşan Kadıköy Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Göksel Vatansever,"Yaklaşık bir ay kadar önce İstanbul'da Doğa koleji tarafından bir yarışma düzenlendiğini öğrendik. Bizde 12 öğrencimiz ile beraber bir haftada sıkı bir şekilde çalışarak yarışmaya katıldık. ve 12 öğrencimizin tamamı 3 Bin öğrenci arasında yarışmayı kazanan 48 öğrenci arasına girmeyi başardılar. Bu yarışmaya biz öğrencilerimiz ile birlikte Otobüsle gitmeyi düşünüyorduk ancak İlçe Milli Eğitim Müdürümüzü bizlere destek vererek Uçakla gitmemizi sağladılar. Yarışmada kuraya katılan bir öğrencimize de hediye çıktı. Düzenlenen bu yarışma uzayla ilgili 20 soruluk bir yarışmaydı ve bu 20 soruya en kısa sürede en fazla doğru cevabı verenler yarışmayı kazanıyordu.

Bu yarışmayı kazanan 48 öğrencinin 12 tanesi bizim öğrencimiz oldu. Bu yarışmadan birincilikle ayrılarak İspanyaya Gitmek isterdik ama olmadı. Ancak 3 Bin öğrenci içerisinden 48 öğrencinin yarışmayı kazanmasının ve bu 48 öğrencinin de 12 tanesinin bizim öğrencimiz olması bizleri çok mutlu etti. Yakalamış olduğumuz başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Kadıköy Ortaokulu Müdürü Tevfik Günlü ise, "Kadıköy Ortaokulunda iki yıldan buyana Fen Bilgisi Öğretmenimiz Göksel Vatansever ile birlikte çalışıyoruz. Öğretmenimizin çalışmalarından son derece memnunuz ve bu çalışmaların meyvesini almaya da başladık. Bizleri bu konuda destekleyen Başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yüksel Gültekin ve Belde Belediye Başkanımız Adem Ayat olmak üzere destek veren herkese okulum adına çok teşekkür ediyorum. Bu yarışma öğrencilerimizin gelecekte ufkuna küçükte olsa bir katkı sağlamıştır. Ben inanıyorum ki bu öğrencilerimiz ileriki dönemlerde güzel başarıların altına imza atmaya ve bizleri gururlandırmaya devam edecektir" dedi.

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin de, "Bu gün Şube Müdürlerimiz ve Kadıköy Belediye Başkanımız Adem Ayat ile birlikte geçtiğimiz hafta bir İstanbul ziyareti gerçekleştiren Kadıköy Ortaokulumuzun öğrencilerine ziyarete geldik. Yarışma öncesinde Okul Müdürümüz Tevfik Günlü ve Fen Bilgisi Öğretmenimiz bana gelerek yarışma hakkında bilgi verdiler ve katılmak istediklerini belirttiler. Kendileri otobüsle gitmeyi planlıyorlardı. Bende kendilerine otobüs yerine uçakla gitmelerini sağladım ve öğrencilerimizi uçakla İstanbul'a bu yarışmaya gönderdik. İstanbul'a giden bu öğrencilerimiz bu vesile ile hayatlarında ilk defa Uçağa bindiler ve İstanbul'u gördüler. Bende buna vesile olmaktan büyük mutluluk duydum. Bu organizasyonda Maddi destek sağlayan Belediye Başkanımız Adem Ayat'a da teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öğrencileri başarılarından dolayı değişik hediyelerle ödüllendiren Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ise "Kadıköy Ortaokulumuzun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Göksel Vatansever öğrencileri ile beraber İstanbul'da Doğu Kolejinin düzenlemiş olduğu yarışmaya katıldılar. Bu yarışmada 3 Bin öğrenciden sadece 48 tanesinin yarışmayı kazanması ve yarışmayı kazanan 48 öğrencinin 12 tanesinin Kadıköy Ortaokulundan olması beldemiz adına gurur verici bir durum. Öğrencilerimizin ulaşımı konusunda bizler belediye olarak elimizden gelen desteği vererek Öğrencilerimizin Havaalanına gidip gelmelerinde yardımcı olduk. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de Öğrencilerimizin uçak biletlerini temin ederek öğrencilerimizi İstanbul'a uçakla gönderdi. İstanbul'a giden bu öğrencilerimiz bu vesile ile ilk defa uçağa binme fırsatı da buldular. Bunun yanında İstanbul'u gördüler, oradaki eğitim kurumlarını gördüler. Çünkü bu öğrencilerimiz önümüzdeki yıl SBS sınavına katılarak Liseye gidecekler daha sonra ise Üniversiteye gidecekler. Bu nedenle Öğrencilerimizin İstanbul'a girmeleri ve bu yarışmaya katılmaları ilerisi adına ufuklarının açılmasına büyük katkı sağladığını düşünüyorum" diye konuştu.

Yarışmaya katılan öğrenciler ise "ilk defa uçağa bindik ve ilk defa uçağa bindik. Bu yarışma konusunda ilk başta çok fazla umutlu değildik. İstanbul ve Doğu Koleji ismi bizlere büyük geliyordu. Ancak yarışmayı kazanan 48 öğrenci aransa girme başarısını gösterdik. Ama birinci olarak İspanya gezisine katılamadık. Ama bizim için en önemlisi ilk defa uçağa bindik ve hayatımızda ilk defa İstanbul'a gittik" dediler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Gültekin İstanbul Fethiye Kadıköy Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title