Haberler

İlk Kez Türk Kadınına 'Prenses' Ünvanı

Dünyada ilk kez bir Türk kadınına, Buayan Sultanlığı Prensesi- Almanya Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi unvanı verildi.

Ayrımcılığa karşı hazırlanan platformlarda geçtiğimiz yıllarda Alman kamuoyunun gündemine oturan Fatma Afife Gürsoy, Filipinler, Malezya ve Endonezya'ya bağlı çoğu Osmanlı'dan kalan 13 sultanlıktan birisi olan Buayan Sultanlığı tarafından Buayan Sultanlığı Prensesi - Almanya Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi seçildi. Bu unvanın Gürsoy'a verildiği, Buayana Sultanı'nın kız kardeşi Sultan Putri Aizian Camsa tarafından bizzat bildirdi.

Köln yakınlarındaki Bergheim'da ikamet eden ve sosyal kültürel çalışmalarıyla tanınan 4 çocuk annesi Fatma Afife Gürsoy, kendisine sosyal paylaşım ağı üzerinden ulaşan Sultan Putri Aizian Camsa'nın bu teklifi yaptığını, kabul ederse memnun olacaklarını belirttiğini söyledi. Sultan Putri Aizian Camsa, kendisine nasıl ulaştıklarını soran Gürsoy'a, "Sizi kimin önerdiği veya size nasıl ulaştığımız önemli değil. Biz teklif üzerine sizin çalışmalarınızı inceledik. Irkçılığa ve ayrımcılığa karşı bir Müslüman kadın olarak duruşunuzu ve çalışmalarınızı inceledik. Çok beğendik ve etkilendik. Sonunda Almanya ve Türkiye'de Buayan Sultanlığı -Sultanate of Buayan Darussalam- Prensesi Almanya Temsilcisi ve Türkiye Büyükelçisi unvanını sizin hak ettiğinize karar verdik" cevabı verdi. Sultan Putri Aizian Camsa, o sırada İngiltere'de tatilde olan Gürsoy'a Londra'daki Pakistan Büyükelçiliği ile görüşmesini önerdi.

Daha sonra sosyal paylaşım ağı üzerinden kendisiyle ilk temas kuran Sultan Putri Aizian Camsa ile görüşmeye devam eden Gürsoy, "Sultan Camsa, Avrupa'da kadın haklarının sadece kağıt üzerinde olduğunu, benim bu konudaki çalışmalarımı incelediklerinde böyle bir unvana layık gördüklerini ve Buayan Sultanlığı'nı en iyi şekilde temsil edebileceğime kanaat getirdiklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

Önceleri bunun kendisine yapılan bir şaka olduğunu zannettiğini belirten Gürsoy, "Pakistan Büyükelçiliği ile yaptığım görüşmeden sonra bunun bir şaka olmadığını anladım. Çok sevindim. Beni ve ailemi Malezya'ya davet ettiler. Önümüzdeki aylarda nasip olursa gideceğim. 13 sultanlığı tanıtarak, Buayan Sultanlığı nişanı verecekler. Devlet statüsünde olmadığı için Buayan Sultanlığı çeşitli ülkelerde gayri resmi olarak temsil ediliyor. Genellikle hayır işleriyle meşgul oluyorlar ve bu geleneğin yaşatılması için çalışıyorlar. Çok mutluyum. Benim bu konuda örnek aldığım, rehber edindiğim hazreti Hadice ve hazreti Aişe'dir." diye konuştu.

FATMA AFİFE GÜRSOY KİMDİR?

1965 yılında Adana'da doğan Fatma Afife Gürsoy, küçük yaşta Almanya'ya ailesinin yanına geldi. Burada okula giden Gürsoy, Almanya'da Köln'deki bir üniversitenin inşaat bölümünü bitirdi. İngilizce ve Arapça yüksek lisans sahibi olan Gürsoy, kültürel ve sosyal faaliyetlerde birçok başarılı projeye de imza attı. Gürsoy, ayrımcılık ve ırkçılıkla mücadele çerçevesinde reklam kampanyalarında da yer aldı. Müslüman kadınların toplumda uğradıkları haksızlıkları da dile getiren Gürsoy, Almanya'da ırkçı ve İslam düşmanı çevrelerin de hedefi haline geldi. - HAMBURG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Malezya Türkiye Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title