Haberler

İlk Kez Sinemaya Gittiler

Adana’nın Aladağ ilçesine bağlı dağ köylerinde yaşayan 17 çocuk, ‘sinema’ ile tanıştı.

Adana'nın Aladağ ilçesine bağlı dağ köylerinde yaşayan 17 çocuk, 'sinema' ile tanıştı. Hayatlarında ilk kez geldikleri kent merkezinde lüks bir restoranda yemek yiyip, Lunapark'ta da gönüllerince eğlenen çocuklar, yine ilk kez adım attıkları sinema salonunda da 'Ayı Paddington' adlı filmi izleyip, keyifli anlar yaşadı.

Bağımsız Hukukçular Platformu tarafından, Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışma kapsamında daha önce Adana kent merkezine hiç gelmeyen ve bugüne kadar da sinemada film izlememiş olan 17 öğrencinin hayallerini gerçekleştirdi. Platform üyesi avukatların çocuklarıyla bir araya gelen öğrenciler, önce yemek yedi, ardından da Lunapark'a giderek, keyifli bir hafta sonu yaşadı.

'AYI PADDİNGTON'U İZLEDİLER

Ancak sürprizler bununla da sınırlı kalmadı. Bir alışveriş merkezi içinde yer alan sinema salonunun da yolunu tutan çocuklar, Paul King'in yönetmenliğini üstlenmiş olduğu Hugh Bonneville ve Nicole Kidman gibi ünlü isimlerin rol aldığı 'Ayı Paddington' adlı komedi filmini izledi. Sinema salonunun en ön koltuğunda oturan minikler, daha sonra da yeniden ailelerine teslim edildi.

Etkinlikle ilgili olarak bilgi veren Bağımsız Hukukçular Platformu'nun kurucu üyesi İsa Ayanoğlu, Aladağ ilçesinin dağ köylerinden taşımalı eğitimle gelen, sinemayla hiç tanışmamış 17 öğrenciyi kendi çocuklarıyla buluşturmanın keyfini yaşadıklarını söyledi. Ayanoğlu, söz konusu çocukları sinemayla buluşturarak, onların ufuklarına bir pencere açmayı hedeflediklerini anlattı.

ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ

Ayanoğlu, "Avukat arkadaşlarımızla birlikte bu etkinliği iyi ki yaptık diye düşünüyoruz. Onların gözlerindeki o ışıltı bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. Çocuklar bizim geleceğimiz ve onlara ne kadar çok sahip çıkıp, iyi bir eğitim verirsek, geleceğimiz de o derece güvenli ve parlak olur. Dünyanın en güzel tatilini yapsam bugün aldığım hazzı alamazdım. Platform olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz" dedi.

Öğrencilerin müzik öğretmeni Serkan Çetinkaya da, Bağımsız Hukukçular Platformu'na teşekkür edip, eğitmin sadece okulda sınıflara kapanarak yapılan bir faaliyet olmadığını söyledi. Çetinkaya, "Çocuklar köyde yetiştikleri için hayal dünyaları biraz daha dar. Bu tür etkinlikler çocukların hayal dünyasını zenginleştiriyor. Etkinlik bizim için çok iyi oldu" ifadesini kullandı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsa Ayanoğlu Aladağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title