Haberler

İlk Kez Düzce Üniversitesinde Yapılacak

Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde ilk kez Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı, 29 Eylül-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Düzce Üniversitesinin ev sahipliğinde ilk kez Orman Fakültesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı, 29 Eylül-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Beş gün sürecek olan Çalıştaya, Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve Organizasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Necmi Aksoy, Middle European Yew Society ve German Friends of Yew Society topluluklarından temsilciler, yurt dışı ve yurt içindeki çeşitli üniversitelerden alanında uzman, yerli ve yabancı birçok akademisyen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yetkililer, doğa ve ormancılık ile ilgili çevre kuruluşlarının temsilcileri, öğrencilerimiz ile konuya ilgi duyan çok sayıda kişinin katılması bekleniyor.

Avrupa-Sibirya flora bölgesindeki küresel iklim değişikliği ve ılıman karışık yapraklı ormanların azalması nedeniyle hassas durumda olan çevresel, kültürel değerinin yanında tedavi etme özelliği de bulunan porsuk (Taxus baccata L.) ağacı için etkili koruma önlemlerini belirlemek amacıyla düzenlenecek olan Çalıştayda, porsuk ormanları ve porsuk ekosistemini koruma tedbirleri hakkında bilgi paylaşımında bulunulacak. Farklı ülkelerden çalıştaya gelecek yabancı ve yerli uzmanlar, konuyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılara aktaracak.

1. Uluslararası Porsuk Ağacı Çalıştayı'nda; porsuk ağacından yapılan arp müzik aletinin ülkemizdeki yorumcularından Meriç Dönük'ün "Solo Arp Konseri", mozaik sanatçısı Süha Semerci'nin "Anadolu'dan Türkiye'ye Çağdaş Mozaik" adlı sergisi ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerimizin hazırlamış olduğu "Trees and Trails" adlı resim ve heykel sergileriyle programın açılışı gerçekleştirilecek.

29-30 Eylül 2015 tarihlerinde sözlü ve poster bildirilerinin sunulacağı Çalıştayda tartışma masaları oluşturulacak. Çalıştay kapsamında 01-03 Ekim 2015 tarihleri arasında Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki en yaşlı porsuk ağacı ekosistemlerine gezi düzenlenecek.

Ulusal ve yerel sponsorların desteğiyle gerçekleştirilecek Çalıştay programına http://www.yew2015.duzce.edu.tr/ bağlantı adresinden ulaşılabilir. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Porsuk Eylül Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title